14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu ramane la guvernare, sustinut de PSD

Tariceanu ramane la guvernare, sustinut de PSD

Motiunea initiata de Partidul Democrat a fost respinsa in urma votului, din Parlament. Pentru motiune au votat 112 parlamentari, impotriva au fost 115 voturi, iar un parlamentar s-a abtinut de la vot. Potrivit legii, pentru a fi admisa, motiunea trebuia votata de 234 de parlamentari. In sala, in momentul inceperii voturlui, au fost 381 de parlamentari, dar 153 dintre acestia au parasit incaperea in momentul in care a inceput procedura de votare a motiunii.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca "in conditiile in care nu s-a intrunit cvorumul, inseamna ca guvernul Tariceanu nu are o sustinere pentru a conduce Romania".

'Domnul Tariceanu trebuie inca o data sa-si puna o problema serioasa intr-un regim democratic. 115 impotriva, 112 pentru dansul. Asta inseamna ca domnia sa, nici macar impreuna cu PSD, nu are capacitatea si posibilitatea sa guverneze Romania. Un gest de decenta minima ar insemna sa-si prezinte demisia dupa un asemenea rezultat', a declarat Emil Boc.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a spus ca "guvernul trebuie sa-si vada acum de treaba, parlamentul trebuie sa-si vada de treaba".

De remarcat faptul ca motiunea a primit mai putine voturi (115) decat numarul de semnaturi necesare pentru depunerea documentului in vederea lansarii procedurii (119).

Vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu spune ca rezultatul votului la motiunea de cenzura initiata de democrati demonstreaza ca 'argumentele prezentate nu au reusit sa-i convinga nici pe semnatari'.
'Asa cum am spus cu mult timp inainte, pentru motiunea PD-PLD nu au votat nici cei 119 semnatari ai motiunii. E o premiera in istoria postdecembrista a Parlamentului Romaniei ca o motiune sa ia mai putine voturi decat semnaturile de sustinere', afirma Rusanu, intr-o declaratie de presa.

 

Votul dat in Parlament asupra motiunii de cenzura initiata de Partidul Democrat era previzibil si dovedeste ca actualul Cabinet nu are 'o sustinere foarte clara in Parlament si ca nu exista un protocol intre coalitie si PSD', a declarat, dupa respingerea motiunii, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.
Faptul ca pentru sustinerea Guvernului s-au adunat doar 112 voturi demonstreaza ca acesta a primit un vot de neincredere, a declarat senatorul independent, liberal-democratul Nicolae Vlad Popa.
Liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni, dupa respingerea motiunii de cenzura a PD, ca acest rezultat 'arata cat de mult depinde orice majoritate de decizia PSD'.
 

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă