13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu primeste bobarnace

Tariceanu primeste bobarnace

Stolojan condamna excesele de critica publica ale unor liberali

Directia in care merge PNL este gresita si, daca va continua pe acest drum, “locul PNL va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp”, a declarat duminica seara, la Piatra Neamt, consilierul prezidential Theodor Stolojan. In discursul tinut in fata celor prezenti la Conferinta Judeteana a PNL Neamt, Stolojan a apreciat ca, dupa un an de guvernare, “exista o deosebire fundamentala intre PNL ca partid politic aflat in opozitie si PNL partid politic aflat la putere in cadrul Aliantei Dreptate si Adevar”. In opinia sa, cat timp a fost in opozitie, PNL a avut un program politic cu obiective foarte clare, cu directii de actiune bine definite, strategice, in timp ce, in prezent, partidul nu are un program “care sa corespunda statutului de partid politic la putere”. “Cand spun acest lucru, il spun privind detasat de ceea ce se intampla in PNL, in sensul ca programul guvernamental, care este foarte important si care trebuie indeplinit, nu poate sa inlocuiasca programul politic al PNL si nici programul politic al Aliantei”, a afirmat Stolojan. El s-a declarat foarte ingrijorat de “manipularile care se fac, chiar de catre mass-media uneori”, si care ii incurajeaza pe unii liberali sa iasa la atac, in cadrul Aliantei, impotriva PD si a presedintelui Traian Basescu. “Sigur ca presa care doreste asemenea lucruri ii incurajeaza! Este o directie gresita! Daca vom merge in aceasta directie, locul PNL va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp. Forta noastra consta in aceasta Alianta, pe care trebuie sa o pastram cu orice pret. Iar acei colegi ai nostri care cred ca incurajeaza PNL facand excese de critica publica la adresa presedintelui Romaniei sau a partenerilor sunt pe un drum gresit”, a declarat Theodor Stolojan. Consilierul prezidential le-a mai spus liberalilor nemteni ca adversarul politic este PSD.

Stoica le cere liberalilor sa se lepede de premier

Valeriu Stoica a iesit din nou la rampa, cerandu-le liberalilor, printr-o analiza dura publicata ieri, intr-un cotidian central, sa se lepede de Calin Popescu Tariceanu.
“Mai devreme sau mai tarziu, liberalii vor trebui sa aleaga: se scufunda impreuna cu Tariceanu sau incearca sa isi salveze partidul si propriul viitor politic?”, se intreaba el. Fostul presedinte penelist ii reproseaza “urmasului” sau ca sub conducerea sa “PNL a ratat ceea ce trebuia sa fie cel mai fast moment al istoriei sale postbelice”. Stoica aminteste ca erorile facute de Tariceanu la nivelul partidului au fost dublate de greseli in planul guvernarii si ca asupra partidului au inceput sa planeze “suspiciuni de coruptie”.
Stoica vorbeste deja de “perioada post-Tariceanu”. Si, pentru ca liberalii sa nu repete soarta taranistilor, care, dupa ce au iesit de la guvernare in 2000, s-au rupt in grupuri si grupulete si nu au mai intrat in Parlament, liderul PNL da si sfaturi pentru “epoca post-Tariceanu”: “tranzitia trebuie pornita din timp”, “planurile trebuie facute cu luciditate si fara patima, inainte de criza finala”, “trebuie evitate scandalul, haosul si dezorganizarea”. “Sciziunea nu este o optiune majora decat in cazul in care PNL s-ar angaja intr-un act colectiv de sinucidere politica. Principiul unitatii trebuie sa primeze insa pana la sfarsit”, mai spune el.
Stoica pledeaza ca liberalii din “grupul Tariceanu” sa fie lasati sa isi asume singuri “comunicarea oculta” si “relatia speciala” cu PSD. Cat despre relatia cu partenerii de alianta, Stoica le reproseaza liberalilor ca “isi exhiba doar neputinta” si nu s-au ridicat la inaltimea jocului politic al lui Traian Basescu. Iar cel mai mare pericol care ameninta PNL nu este, dupa el, nici PSD, nici PD si nici Basescu, ci “anumiti liberali cu functii” cu “o mentalitate de tipul "Dupa mine potopul"”.

Replica. “E usor sa critici”, zice Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu i-a dat replica lui Theodor Stolojan, pentru criticile aduse liberalilor, tocmai de la Barcelona. “Declaratia contine in sine, din cate am retinut, sa spunem o remarca critica, dar nu contine nici un fel de propuneri”, a spus premierul, adaugand ca ar fi interesante solutiile propuse de Stolojan. “De criticat intotdeauna vad ca este foarte usor, cand stai deoparte sa critici. Este mai greu cand esti la carma”, a continuat Tariceanu. R.R.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă