7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportTariceanu o critica pe Macovei si il apara pe Stroe

Tariceanu o critica pe Macovei si il apara pe Stroe

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a declarat, ieri, ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, a modificat proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) dupa ce acesta a fost dezbatut de partide si convenit de principiu in Guvern.

Seful executivului a respins acuzatiile ministrului Justitiei, care a sustinut ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) a modificat anumite ordonante dupa ce acestea au fost aprobate de Guvern. Premierul a aratat ca secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, este 'pe buna dreptate' suparat pe ministrul Justitiei.
"Monica Macovei nu este prima data cand face afirmatii acuzatoare fara niciun fel de justificare. La nivelul Secretariatului General este o munca de mare raspundere si, in afara un greselilor materiale, greseli care pot aparea la nivel birocratic, nu au existat vreodata lucruri care sa fi fost semnalate de vreun ministru cu privire la modificarea unor acte normative", a declarat Tariceanu.

Premierul a aratat, in acest context, ca Monica Macovei a modificat textul de lege privind infiintarea ANI, dupa ce acesta fost convenit de principiu in Guvern.
"Singurul ministru care si-a permis asa ceva fost doamna Macovei. Este vorba de legea privind organizarea si functionarea ANI, care a avut parte de o dezbatere inainte de aprobarea proiectului de lege care a fost trimis in Parlament. Un lucru am convenit in Guvern si altceva s-a intamplat ulterior, pentru ca i-am acordat incredere d-nei Monica Macovei sa faca modificarile necesare, dupa ce am aprobat proiectul de principiu la nivelul Guvernului intr-o anumita forma. Ulterior, proiectul a suferit modificari (…) in forma in care a fost trimis la Parlament", a declarat premierul Tariceanu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă