Tariceanu l-a zburat pe Flutur din Guvern

Presedintele Traian Basescu a anuntat aseara ca va da curs solicitarii lui Tariceanu de revocare a lui Gheorghe Flutur. Basescu si-a bazat decizia pe "solicitarea primului-ministru si dorinta de a nu implica institutia prezidentiala in disputa ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.11.2006 - 00:00
Presedintele Traian Basescu a anuntat aseara ca va da curs solicitarii lui Tariceanu de revocare a lui Gheorghe Flutur. Basescu si-a bazat decizia pe "solicitarea primului-ministru si dorinta de a nu implica institutia prezidentiala in disputa din PNL". El a avertizat ca este raspunderea primului-ministru si ca este ultima data cand accepta cererea de revocare fara propunerea unui inlocuitor, mai ales ca Tariceanu lipseste cateva zile din tara.
Premierul Tariceanu i-a cerut ieri dimineata ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, sa-si dea demisia din Guvern. Cum Flutur n-a vrut, premierul a facut o cerere catre presedintele Basescu pentru a-l zbura pe ministru din Executiv. Ieri, Flutur s-a prezentat disciplinat la Palatul Victoria, cu servieta si cu laptopul din dotare, pentru a participa la sedinta ordinara de guvern. Premierul Tariceanu i-a comunicat in mod oficial ca ii solicita demisia, "avand in vedere ca nu mai reprezinta PNL in Guvern". Flutur a refuzat sa-si scrie demisia si premierul a anuntat: "Avand in vedere ca ministrul Flutur nu si-a prezentat demisia, voi inainta in cursul zilei de astazi (ieri Ð n.n.) presedintelui cererea de revocare din functie".
Tariceanu si-a explicat astfel gestul: "Membrii Guvernului nu se reprezinta personal, in baza calitatilor pe care le au. Ei sunt reprezentantii partidelor care alcatuiesc Guvernul sau coalitia de guvernare. Din moment ce lui Gheorghe Flutur i s-a retras sprijinul politic, era normal si firesc sa duca gestul pana la capat, atunci cand a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL, si sa demisioneze din functia de ministru".
Desi a afirmat ca Flutur este competent sa ocupe portofoliul Agriculturii, Tariceanu a recunoscut cu sinceritate ca apartenenta politica este primul criteriu de selectie a unui ministru: "Primul criteriu de selectie a unui ministru este cel politic. Ministrii sunt desemnati pentru ca reprezinta vointa politica a unui partid, nu numai in functie de competenta profesionala". Premierul a adaugat ca il va nominaliza pe succesorul lui Flutur saptamana viitoare si s-a aratat increzator ca persoana pe care o va desemna va sti sa-si faca treaba cel putin la fel de bine ca ministrul demis.

Celebrul Moisuc, la Agricultura
Rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Alexandru Moisuc, ar putea fi viitorul ministru al Agriculturii. Potrivit Constitutiei, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe membrii Guvernului. Pana la momentul anuntarii deciziei de revocare, liberalii spuneau, ieri, ca, daca Basescu nu este acord cu revocarea lui Flutur, PNL ar putea ceda PD Ministerul Agriculturii si sa solicite alt portofoliu.

Citește totul despre:

Comentarii