15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTariceanu invata sa se reacomodeze cu Stolojan

Tariceanu invata sa se reacomodeze cu Stolojan

Dupa cate se pare, intalnirea de ieri de la Palatul Victoria dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si Theodor Stolojan a fost una a targuielii. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a recunoscut ca in timpul intrevederii Stolojan i-a facut o oferta lui Tariceanu in privinta implicarii primului in conducerea PNL. “Varianta pe care o sustin eu este sa se discute in toate forurile partidului aceasta problema: oferta domnului Stolojan”, a spus explicit Flutur. Insa, chestionat asupra continutului ofertei lui Stolojan, ministrul Agriculturii a devenit mai prudent, refuzand sa dezvaluie amanunte din timpul negocierilor celor doi. “Este vorba de oferta de implicare a domnului Stolojan in PNL”, a comentat Flutur, evaziv.
In ceea ce-l priveste, Tariceanu a negat ca ar fi negociat ceva cu Stolojan. “Nu am discutat despre oferte”, a spus premierul, adaugand ca Stolojan nu i-a comunicat inca in ce fel a dorit sa se implice in viata de partid. “I-am explicat ca usa PNL este oricand deschisa daca doreste sa se implice in PNL sau intr-un alt fel in activitatea politica… Eu am toata disponibilitatea… Sa se gandeasca, nu are inca un punct de vedere in acest sens”, a declarat Tariceanu. Premierul nu a precizat insa in ce ar consta sustinerea lui Stolojan “intr-un alt fel de activitate politica”, stiindu-se doar faptul ca in ultima vreme s-a acreditat tot mai mult ideea preluarii de catre Stolojan a functiei de prim-ministru.
Din cate se pare, in urma intrevederii, Stolojan si Tariceanu ar fi ajuns la un compromis. Anuntul a fost facut de acelasi Gheorghe Flutur care a spus ca discutia dintre cei doi “a transat problema in PNL”. In alta ordine de idei, Flutur sustine revenirea lui Stolojan chiar la conducerea partidului. De asemenea, declaratii de sustinere a lui Stolojan au venit si din partea ministrului Finantelor, Ionut Popescu. “Revenirea sau implicarea dlui Stolojan in PNL cred ca e de natura se detensioneze starea de lucruri actuala… Cred ca este o varianta buna”, a spus Popescu.
Sursele noastre spun ca presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-ar fi propus ieri consilierului prezidential Theodor Stolojan sa revina in activitatea partidului sau a Guvernului. Potrivit informatiilor neoficiale care circulau ieri, variantele luate in calcul de Tariceanu in privinta lui Stolojan se refereau fie la functia de presedinte al Delegatiei Reprezentantilor Nationali, fie la postul de vicepremier. O alta varianta viza infiintarea functiei de presedinte executiv al PNL, dar pentru asa ceva este necesar un congres extraordinar. Totusi, se pare ca Stolojan a dat semnale clare ca doreste sa se implice ca premier.
Cert este ca la finalul intalnirii de la Guvern a fost emis un comunicat potrivit caruia "principala concluzie a intalnirii se refera la necesitatea intaririi PNL si a Aliantei "Dreptate si Adevar", obiective pentru care vor milita atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Theodor Stolojan”. In privinta aspectelor concrete discutate, comunicatul este evaziv: “Cu aceasta ocazie, presedintele PNL a aratat disponibilitatea sa si a partidului de a astepta implicarea lui Theodor Stolojan in cadrul partidului sau al Guvernului. Theodor Stolojan a mentionat ca va reflecta asupra acestei propuneri”. Se poate intelege de aici si ca i-au propus sa… mai astepte! Rezulta insa clar ca dorinta lui Tariceanu este de a se face liniste, problemele urmand sa se rezolve “strict in interiorul partidului”.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă