15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu il acuza pe Basescu ca a vrut sa distruga PNL

Tariceanu il acuza pe Basescu ca a vrut sa distruga PNL

» Calin Popescu Tariceanu a dezbracat ieri haina de premier si la Bacau a imbracat-o pe aceea de presedinte al PNL pentru a-i lansa pe candidatii regionali liberali.

Premierul n-a mai asteptat debutul oficial al campaniei electorale pentru a pozitiona PNL intre PSD si PD-L, declarandu-se victima a ambelor partide. Pe Traian Basescu l-a acuzat dur, sustinand ca ar fi incercat sa distruga PNL, dupa ce liberalii au rupt parteneriatul cu PD. "Sunt convins ca romanii nu se lasa condusi de un singur om, Basescu, ca niste lachei. (…) Sau vom avea parte de atacurile partenerilor PD. (…) Un partid care alaturi de mentorul Basescu nu a vrut decat sa distruga PNL", a declarat prim-ministrul. El nu s-a oprit doar la atacuri impotriva presedintelui si a fostilor colegi de Alianta. "Va trebui sa facem fata atacurilor PSD, care nu mai are ce sa ne ofere, decat o Romanie ancorata in trecut", a completat Tariceanu. Daca tot s-a aflat in campanie electorala, Tariceanu a anuntat ca Guvernul va aborda procesul de privatizare dintr-o alta perspectiva, care sa incurajeze si participarea firmelor cu capital romanesc, nu doar a companiilor straine. Premierul a raspuns astfel unei intrebari a presei referitoare la privatizarea CEC.

Cu o seara inainte, prezent la decernarea premiilor VIP, Traian Basescu a spus ca a castigat pana in prezent sapte premii de genul "politicianul anului" si ca, abia dupa ce l-a castigat pe cel de-al treilea, a devenit primar general al Capitalei. Primind premiul, presedintele a tinut sa precizeze: "Am inteles ca sunt unii care il castiga pentru prima oara. Mai aveti de asteptat, domnilor, pana cand veti castiga Primaria Generala". Basescu a adaugat ca importante pentru el sunt voturile pe care le primeste de la cititori sau de la alegatori. "Nici atacuri, nici analisti, nici politicieni nu sunt cei care imi vor spune despre mine ce sunt, ci voturile celor care citesc sau merg la urne", a spus Basescu. seful statului a precizat ca a vazut politicieni care isi pun semne de intrebare sau care canta.

 

"Nu e bine sa canti inaintea competitiilor, asta prefigureaza uneori esecurile. Am vazut politicieni care vor ca partidul lor sa ajunga unde a fost. Ii asigur ca partidul lor va ajunge acolo unde a fost dupa alegerile din 2004, adica in opozitie", a mai spus Basescu. Ministrul Transporturilor a replicat: "Mi s-a parut deplasat, era o imprejurare prietenoasa, chiar daca era plina de oameni politici". Orban, candidat al PNL pentru Primaria Capitalei, cantase o arie din "Vanzatorul de pasari". Presedintele PSD, Mircea Geoana, a tinut sa-i replice premierului Tariceanu spunand ca "unii politicieni" nu-si dau seama ca s-a schimbat harta electorala prin introducerea uninominalului si ca primele doua formatiuni dupa alegeri vor fi PSD, pe stanga, si PD-L, pe dreapta esichierului politic.

ACUZE
» Prigoana politica?
Daca tot a fost ziua lansarii acuzelor, europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu a anuntat ca MEF si ANAF au emis luni un ordin prin care mai multe zeci de conducatori de Directii Financiare, de la Vama si Garda Financiara au fost mutati in alte judete, din motive politice, in contextul campaniei electorale.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă