12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu a ordonat excluderea lui Stolojan

Tariceanu a ordonat excluderea lui Stolojan

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu ii acuza pe Theodor Stolojan si Valeriu Stoica direct de intentia de a rupe PNL. Aceasta este replica la acuzatia lui Theodor Stolojan potrivit careia premierul Tariceanu este de fapt cel care l-a dat afara din partid, nu cei cativa lideri ai filialei sectorului.
Theodor Stolojan a iesit, miercuri seara, la atac la adresa conducerii partidului. Flancat de Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru, el a lansat un apel catre liberali, in care a precizat ca nu a fost exclus din PNL de catre filiala sectorului 2 a partidului, ci la ordinul lui Calin Popescu Tariceanu, executat de Bogdan Olteanu si de Ludovic Orban. “De ce? Simplu! Deoarece domnul Calin Popescu Tariceanu este multumit de situatia personala a domniei sale, iar singura sa viziune politica este conservarea actualei stari de fapt. Din acest motiv, domnul Calin Popescu Tariceanu refuza sa gandeasca viitorul partidului mai tarziu decat a doua zi si cateodata nici macar atat”, a adaugat el. Stolojan le-a spus liberalilor sa nu se lase manipulati “pentru ca multi din cei care vor sa-si justifice ramanerea cu orice pret la putere, chiar de-ar fi sa mai profite si o ora de aceasta”, incearca si vor incerca sa ii minta.
Theodor Stolojan a mai spus ca nu doreste decat ca PNL sa iasa castigator pe termen mediu si lung. Platforma politica ce va fi lansata duminica, la Pitesti, vizeaza revitalizarea fortelor liberale, precum si unitatea dreptei in Romania, alaturi de Partidul Democrat. “PD a declarat ca se situeaza pe centru-dreapta, dorim aceasta unitate a dreptei si cu dansii. De asemenea, invitam si conducerea PNL sa participe la lansarea platformei”, a mai spus Stolojan.
La randul sau, fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a vorbit despre proiectul unei federatii a dreptei. Din aceasta va face parte si o importanta componenta liberala. Stoica sustine ca obiectivul celor care lanseaza platforma este realizarea acestei federatii, chiar si fara actuala conducere a PNL.
In replica, Tariceanu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca Theodor Stolojan si Valeriu Stoica nu ar urmari decat “sa rupa” o parte, sa afecteze sau sa distruga PNL. “Privind retrospectiv, ce uriasa responsabilitate ar fi fost ca, in loc sa ne ocupam de aderare, sa ne jucam de-a anticipatele!”, si-a reluat el vechea justificare.
Intr-un final, Tariceanu a zis ca, dupa parerea sa, Stolojan ar fi “intr-o mare confuzie” atunci cand declara ca insusi presedintele PNL a ordonat excluderea sa din partid, deoarece, sustine premierul, el n-ar da ordine filialelor de sector.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă