10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Tăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu consideră că proiectul de revizuire a Constituţiei, propus de preşedintele Traian Băsescu, prevede “derapaje” care sunt “aiureli” ce derivă din “coşmarurile” preşedintelui, relatează Mediafax.

“Toţi cetăţenii României vor fi afectaţi de o astfel de Constituţie care prevede nişte derapaje care nu sunt comune cu nici o altă Constituţie din Europa. Sunt nişte aiureli care derivă din coşmarurile preşedintelui“, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că propunerile de modificare a Constituţiei reprezintă o diversiune de la principalul subiect, care ar trebui să fie ieşirea din criza economică.

“Propunerile constituie o diversiune de la ceea ce ar trebui să fie în România discuţia principală, anume, ce facem să ieşim din criză cât mai repede, ce facem să restabilim puterea de cumpărare a categoriilor afectate de criza economică, iar aici mă refer atât la salariaţi, cât şi la pensionari. România nu moare acum de Constituţie”, a mai afirmat fostul premier liberal.

El susţine că va fi greu ca proiectul de revizuire a Constituţiei să treacă de Parlament deoarece are nevoie de voturile a două treimi din parlamentari.

“O revizuire de Constituţie trebuie să treacă prin Parlament nu cu orice majoritate, nu cu majoritate de 50 la sută +1, trebuie 2/3, 2.3 slavă domnului că nu le are”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă