14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu: Nu voi face o alta nominalizare in locul lui Cioroianu

Tariceanu: Nu voi face o alta nominalizare in locul lui Cioroianu

Premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat, in aceasta dimineata, inaintea Conferintei Tineretului Liberal de la Palatul Parlamentului, ca presedintele Basescu ar trebui sa actioneze in limitele Constitutiei in cazul Adrian Cioroianu, mentionand ca nu va face o alta nominalizare pentru postul de ministru de Externe.

“Imi pare rau ca revine subiectul Cioroianu, dar trebuie sa subliniez un lucru: asa cum eu actionez in limitele Constitutiei, si presedintele trebuie sa inteleaga sa faca la fel, chiar daca nu ii place”, a afirmat Tariceanu, raspunzand unei intrebari cu privire la refuzul presedintelui Basescu de a-l numi pe Adrian Cioroianu la Ministerul de Externe.

“Nu pot sa constat decat ca aceasta maniera de comportament subliniaza ca, dupa ce presedintele a cautat prin diferite modalitati politice sa afecteze relatia dintre Guvern si Presedintie, acum incearca sa o blocheze si este in dezavantajul Romaniei. Romania nu isi permite sa stea peste o luna fara un ministru de Externe”, a adaugat premierul.

Totodata, Tariceanu a sustinut ca nu va nominaliza o alta persoana pentru MAE, despre Cioroianu afirmand ca este “instruit” si “educat”.

“In privinta lui Adrian Cioroianu, presedintele este singura persoana care ridica obiectiuni. Cioroianu este un om educat, instruit si a castigat o experienta politica importanta, asa incat, cind ai posibilitatea sa numesti un astfel de om la Externe, ar trebui sa te bucuri. Oricum, eu nu voi face alta propunere pentru MAE”, a conchis liderul liberal.

Presedintele Basescu a declarat, ieri, la revenirea in tara din vizita intreprinsa in Ducatul Luxembourg, ca l-a rugat pe premierul Calin Popescu Tariceanu, inainte ca acesta sa-l desemneze pe Adrian Cioroianu pentru portofoliul Externelor, sa nu faca aceasta propunere, si sa caute un diplomat cu experienta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă