13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTandemul Dragnea-Mitrea ataca sefia PSD

Tandemul Dragnea-Mitrea ataca sefia PSD

» Pe fond de incaierare pentru functii in diferite esaloane ale puterii, s-au deschis noi fronturi de lupta. Liviu Dragnea vrea sa candideze la apropiatul congres al PSD pentru functia de secretar general, iar senatorul Miron Mitrea si-a facut planurile pentru ocuparea postului de presedinte al social-democratilor.

Liviu Dragnea si Miron Mitrea se sprijina reciproc, acest lucru devenind ieri evident. Mitrea a anuntat ca, la un moment dat, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea ar avea, impreuna, multe de spus. Dupa ce s-a declarat plictisit de toate functiile de conducere in PSD pe care le-a ocupat de-a lungul anilor, el fiind pe rand si secretar general, si vicepresedinte, Miron Mitrea asteapta esecul candidatului social-democrat la alegerile prezidentiale si, cum cel mai probabil acesta va fi Mircea Geoana, la congresul de bilant Mitrea este pregatit sa atace solicitand sefia partidului. Pana atunci, Mitrea, care a studiat actualii piloni de rezistenta ai lui Geoana in partid, lanseaza atacuri dure asupra lui Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie.

 

Despre cel din urma spune ca ar exista zvonul ca Mircea Geoana doreste sa-l promoveze pe liderul filialei Bucuresti in functia de presedinte executiv al PSD chiar in perioada imediat urmatoare. Intr-un interviu acordat ieri unui cotidian central, Mitrea a sustinut ca PSD se afla sub actiunea nefasta a "toxicului Hrebenciuc", care controleaza o parte din leadershipul partidului, el fiind acela care s-a impotrivit ca partidul sa ceara Ministerul Finantelor pentru Mihai Tanasescu, dar si Ministerul Transporturilor. Potrivit lui Mitrea, Viorel Hrebenciuc l-a convins pe Geoana sa ceara pentru PSD Internele, sugerand ca lui Hrebenciuc ii place un anumit tip de lupta, "cu dosare si alte smecherii". Cat despre Vanghelie, Mitrea spune ca este purtatorul de cuvant al unui grup al carui sef este Viorel Hrebenciuc.

 

Adrian Nastase, avand el insusi probleme cu justitia, crede ca Mitrea este "un bun tactician", care incearca sa se repozitioneze in partid "si care stie ca pentru a ramane in joc trebuie sa ataci". Insa pana nu afla care sunt resorturile lui Mitrea, Geoana prefera sa nu intre in conflict direct cu acesta. "Cine-i Mitrea? Nu are nici o functie in partid, asa ca nu ma intereseaza", a replicat scurt Geoana. De la episodul convorbirii telefonice a lui Mitrea in care acesta vorbea despre coltii sai infipti in beregata lui Geoana, cei doi nu si-au mai vorbit. Cat despre miza viitorului congres, Geoana spune, la fel ca Nastase, ca aceasta nu e reprezentata de cel care va conduce partidul, ci "de cel care il poate infrange pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale". Mitrea pune partidul pe o pista falsa – s-a aparat Marian Vanghelie.

 

Ieri, membrii conducerii PSD s-au trezit la sedinta Biroului Permanent cu vicepresedintele Liviu Dragnea, pe care-l credeau plecat la munte. Inca de la inceput Dragnea i-a anuntat ca s-a hotarat sa candideze la functia de secretar general. De altfel, Dragnea incearca sa-si retuseze imaginea de perdant (el a acuzat ieri atat PSD, cat si PDL ca ignora promisiunile de campanie referitoare la protectia cetatenilor) si a deschis si el un conflict cu Dan Nica, numit succesorul sau la Interne. "Nu ma intereseaza ce zice Nica, nu sunt bani! Bugetul alocat e o bataie de joc!", l-a contrazis Dragnea pe actualul ministru interimar, care tocmai declarase, sustinut de Mircea Geoana, ca sunt bani suficienti pentru Ministerul de Interne. "In proiectul de buget exista resurse pentru ordine publica si siguranta nationala, inclusiv posturi suplimentare pentru asigurarea de ordine publica", l-a contrazis Geoana pe Dragnea.

 Seful CJ Teleorman a confirmat ieri si informatiile potrivit carora demisia sa de la Interne se datoreaza unor influente ale lui Vanghelie si Hrebenciuc. "Nici nu am vrut ca anumite numiri sa se intample acolo", a spus Dragnea.

Duminica seara, Mircea Geoana, invitat la un post TV, a afirmat ca pentru "echivalenta instrumentelor nu este nimic rau, este firesc" ca PSD sa aiba sefia DGIPI, atat timp cat PDL are serviciu de informatii la Aparare, si a confirmat ca a dorit Internele pentru serviciul sau de informatii: "Eu am spus ca vreau un minister de forta. Nu este firesc ca, in clipa in care PD-ul isi alege Ministerul Apararii – care are si serviciu de informatii, un serviciu redutabil, de care nimeni nu a vorbit –, PSD-ul sa-si aleaga un minister de forta care are si un serviciu de informatii? Ce e rau in asta?". De altfel, batalia pentru controlul asupra serviciilor de informatii nu s-a incheiat, liderii PSD propunand PDL-ului "sa traga primul" si sa ia sefia Comisiei SRI, iar PSD-ului sa ii revina Comisia SIE si Comisia pentru Afaceri Europene.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă