Mihai Tudose, declarație controversată, după întâlnirea cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale: Ultimele două prognoze le-au cam greșit

Prim-ministrul României, Mihai Tudose, s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Băncii Mondiale, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2017 - 13:31

UPDATE 12.50: "Ultimele două prognoze le-au cam greșit, România nu a funcționat cum a zis FMI, ci un pic mai bine. Ca să nu mai apară greșeli, le-am oferit acces la datele Ministerului Finantelor", a spus Tudose, după întâlnirea cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale.


Prim-ministrul României, Mihai Tudose, s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Băncii Mondiale, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Întâlnirile au loc în contextul în care Executivul pregătește rectificarea bugetară, care ar urma să aibă loc pe 20 septembrie, după cum a anunțat vicepremierul Marcel Ciolacu.

"Până pe 5 septembrie avem proiecția bugetului pe 2018, între 5 și 7 septembrie în sediul din Victoria echipa premierului va lucra cu echipa de la Ministerul Finanțelor, va începe să lucreze atât pe buget, cât și pe rectificare. Între 7 și 10 septembrie fiecare ministru va avea întâlniri individuale cu ministrul Finanțelor și echipa de la Finanțe și vom stabili cifrele și în jur de 20 septembrie vom avea rectificarea bugetară", a declarat Ciolacu, pe 25 august, la Neptun.

Totodată, Executivul pregătește proiectul legii bugetului de stat, care ar urma să fie transmis Parlamentului în luna noiembrie.

"Proiectul legii bugetului de stat va fi elaborat și transmis în timp Parlamentului, în luna noiembrie, pentru a începe anul viitor cu bugetul aprobat", a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, luni în plenul Parlamentului, la "Ora premierului".

Pemierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la România TV, că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.

”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Când i s-a atras atenţia că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relaţia cu o bancă.

”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...