21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDragnea explică de ce nu merge la Cotroceni la învestirea noilor miniştri:...

Dragnea explică de ce nu merge la Cotroceni la învestirea noilor miniştri: Nu mai cred în neimplicarea politică a lui Iohannis

UPDATE 15.30: După şedinţa CExN, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat că nu va merge la Cotroceni la învestirea noilor miniştri, afirmând că "nu mai crede în neimplicarea politică a domnului Iohannis".

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a fost mesajul preşedintelui PSD pentru şeful statului Klaus Iohannis.

Liderul PSD a avut aceeaşi solicitare şi pentru purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

"Cererea e transmisă şi către purtătorul de cuvânt. Nu trebuie să facă conferinţe la Cotroceni să spună ce trebuie să facă PSD. Vrea să îşi spună părerea, să semneze adeziunea şi vine la partid", a mai spus Dragnea.

Cât priveşte relaţia cu Klaus Iohannis şi cum s-a ajuns în această situaţie, Dragnea a precizat: " Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni"


Actele cu propunerile pentru noii miniştri vor fi trimise, luni, la Cotroceni, iar Liviu Dragnea se pare că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului, susţin surse politice citate de Mediafax. Vineri, liderii PSD vor decide, în CExN, cine sunt noii miniştri care vor prelua atribuţiile lui Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Rovana Plumb.





Liderul PSD, Liviu Dragnea se pare că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.





Rovana Plumb (ministrul delegat pentru Fonduri Europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale) şi Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anunţat că vor demisiona din Guvern, urmând ca şedinţa CEx PSD de vineri, ora 13.00, să decidă înlocuitorii.





 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă