Surse: Creatoarea de modă Liliana Țuroiu, rudă cu Adriean Videanu, ar fi propusă de PSD la șefia ICR

Artistul plastic şi designerul Liliana Ţuroiu este propunerea PSD pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Român, anunță News.ro, care citează surse parlamentare. Propunerea a fost depusă la Senat pe 22 martie.

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2017 - 15:25

Artistul plastic şi designerul Liliana Ţuroiu este propunerea PSD pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Român, anunță News.ro, care citează surse parlamentare. Propunerea a fost depusă la Senat pe 22 martie. Potrivit unor surse ale HotNews, Liliana Țuroiu este fina lui Adriean Videanu, iar alte surse susțin că ea ar fi chiar verișoara lui Adriean Videanu, fiind născută ca și acesta în Videle, Teleorman.

Surse politice contactate de HotNews.ro au declarat că Liliana Turoiu este fina lui Adriean Videanu. Acesta din urmă i-ar fi fost naș de cununie în urmă cu 12 ani cu primul soț, însă după divorț n-ar mai fi ținut legătura. Totuși, Liliana Turoiu a rămas apropiată de PDL în perioada în care partidul era la guvernare, fiind cunoscută mai ales de femeile din partid cărora le vindea creațiile sale vestimentare.  
 Alte surse au precizat că aceasta este chiar verișoara cu Adriean Videanu, fiind născută în Videle, Teleorman și că actualul ei soț, Florin Ionel, ocupând funcția de secretar general adjunct în Ministerul Economiei, când acest minister era condus de Videanu. 

Contactată de presă, Liliana Țuroianu nu a dorit să comenteze informațiile.

"Sunt onorată de nominalizarea mea pentru președinția ICR și o văd că pe un rezultat al parcursului meu profesional. Activitatea mea este cunoscută public, deplin transparență-atât în mediul academic, cât și în cel artistic-și sunt dispusă să dau orice alte detalii cu privire la cei 20 de ani de carieră.  Cât privește familia mea, îmi doresc să îi rezerv spațiul la care are dreptul legitim-adică spațiul privat. 
În contextul participării proiectelor mele artistice la diferite manifestări culturale și caritabile, unele susținute de organizații neguvernamentale sau de formațiuni politice, am avut ocazia să cunosc mediul politic românesc. Nu am fost și nu sunt membră a nici unei formațiuni politice.

Consider rolul meu, în contextul acestei onorante nominalizări, în cazul unui aviz favorabil, că un interlocutor competent și echidistant pentru întreaga clasă politică. Vă asigur de disponibilitatea mea în sensul unui dialog deschis și direct. Îmi exprim politicos, în continuare, dorința de a mă delimita de orice informații nerelevante pentru acest context. Mi-aș dori să existe o delimitare corectă a aspectelor public-private iar familia mea să rămână într-o zonă legitimă și benefică-spațiul privat", a răspuns Liliana Turoiu. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...