9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportStolojan, exclus din PNL

Stolojan, exclus din PNL

Theodor Stolojan a fost exclus din PNL. Decizia a fost luata ieri dupa-amiaza de Biroul Permanent al PNL Sector 2. Hotararea a fost adoptata cu 9 voturi “pentru” si unul “impotriva”. La sedinta de ieri a PNL sector 2 a existat si o aparitie-surpriza, cea a presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban. Potrivit unor surse liberale, sedinta a fost una “surpriza”, convocata in ultimul moment. Pe 26 septembrie, PNL sector 2 amanase luarea unei decizii in privinta lui Stolojan, motivandu-se ca trebuie consultati toti membrii Biroului Permanent al organizatiei.
Presedintele filialei, Mihai Georgescu, a declarat la acel moment ca amanarea a fost sustinuta de toti membrii, pentru a se evita luarea unei decizii “la cald”.
Liberalii l-au exclus din partid si pe fostul senator Radu F. Alexandru, care a afirmat ca nici macar nu a fost anuntat ca se discuta cazul sau. Unul dintre partenerii lui Stolojan, Valeriu Stoica, a comentat ca excluderea lui Stolojan a fost cauzata de presiunile conducerii centrale. Valeriu Stoica este invitat si el la sedinta Biroului Permanent Teritorial al PNL Sector 5 din data de 18 octombrie a.c., pentru a da explicatii in legatura cu aparitiile sale in media, in care a formulat opinii contrare politicilor forurilor statutare ale partidului. Valeriu Stoica a spus ca se asteapta si el la o decizie asemanatoare, la sedinta PNL sector 5, care va avea loc saptamana viitoare. “Daca presiunile conducerii centrale vor continua, sigur ca ma vor exclude si pe mine.” “Este cea mai igienica solutie”, a comentat liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu. El a recunoscut ca “este regretabil” ca un fost presedinte liberal sa fie exclus din partid, dar ieri jubila. Senatorul PNL Radu Campeanu a spus, de altfel, ca este foarte probabil ca si Valeriu Stoica sa fie exclus din partid si ca nu stie de ce a fost exclus Radu F. Alexandru. In acest fel, au ramas sau urmeaza sa ramana in afara PNL toti sustinatorii platformei alternative – Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru.
Cei cinci vor lansa duminica, la Pitesti, platforma alternativa la conducerea actuala. Valeriu Stoica si Theodor Stolojan au fost presedinti ai PNL inaintea lui Calin Popescu Tariceanu.
Sedinta filialei fusese amanata pentru saptamana viitoare, dar a fost reprogramata in ultimul moment

Partidul isi devoreaza liderii…

Imediat dupa excluderea lui Stolojan, opiniile au fost diferite. Liderul partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca habar nu avea de decizia luata intrucat a fost ocupat cu dezbaterile privind bugetul. “Daca a fost decizia unui organism statutar din PNL, nu am ce sa comentez”, a declarat Tariceanu. Potrivit senatorului Radu Campeanu, decizia indepartarii lui Stolojan nu a fost una gresita: “Una-i libertatea, alta-i reaua-intentie”. Exclusa si ea din PNL, deputatul Raluca Turcan a avut o alta opinie. “Este trist momentul in care se afla PNL. Partidul isi devoreaza liderii. Este incredibila aceasta decizie”, a declarat Raluca Turcan. Un punct de vedere asemanator l-a impartasit si fostul senator Radu F. Alexandru, care a apreciat ca “la PNL este in floare practica excluderilor”.
La polul opus s-a situat senatorul Norica Nicolai, care a apreciat excluderea drept o decizie democratica a organizatiei PNL sector 2.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă