Primele declarații ale fostului premier Grindeanu, după trei ore de audieri la DNA

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Digi24.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 17:24

UPDATE 15.20: Fostul premier al României a făcut declarații la ieșirea de la DNA. El nu a știut să spună dacă este vorba despre un dosar vechi sau despre o anchetă nouă.

„Am calitatea de martor... Nu pot să vă spun... Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor. Nu mă tem de DNA. Îmi fac datoria de cetățean”, a spus Grindeanu, după ce a fost audiat peste trei ore.

Întrebat dacă ar putea veni Liviu Dragnea la audieri, după declarația sa, el a refuzat să răspundă. Sorin Grindeanu a precizat că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit informări despre Tel Drum. De asemenea, în cazul anchetei privind emiterea OUG 13, Grindeanu a spus că nu a fost audiat.

 


"Am fost clar. Nu am niciun fel de problemă. Calitatea mea este cea de martor, așa cum am afirmat și la intrare. Mai multe detalii nu pot să vă dau. Vă rog frumos să mă înțelegeți", a declarat Sorin Grindeanu, la ie;irea de la DNA.

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Digi24. Grindeanu a fost citat în calitate de martor într-un dosar de corupție.

Deocamdată nu este cunoscută cauza în care fostul premier este audiat, dacă este vorba despre un dosar nou sau despre o anchetă mai veche.

Numele lui Sorin Grindeanu a mai apărut în ultima jumătate de an în legătură cu un dosar deschis, la începutul anului, de procurorii DNA cu privire la retrocedarea unor imobile în Timișoara. O parte din retrocedări a avut loc în perioada în care Sorin Grindeanu era viceprimar al municipiului. În declarațiile publice date în legătură cu acest dosar, el a spus că nu avea printre atribuții avizarea unor astfel de retrocedări.

De asemenea, în perioada moțiunii de cenzură în urma cărei a fost demis, Sorin Grindeanu a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, care ăl viza pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...