12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportSocietatea civila solicita guvernului fixarea urgenta a alegerilor europarlamentare

Societatea civila solicita guvernului fixarea urgenta a alegerilor europarlamentare

Coalitia pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene (CPC-AE) a protesteaza fata de amanarea stabilirii datei alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si indeamna partidele politice sa coopereze cu guvernul pentru a lua neintirziat o decizie privitoare la alegeri.
Intr-un comunicat transmis Romanieilibere, CPC-AE mai spune ca pentru buna desfasurare a oricarui proces electoral este necesar sa existe un calendar previzibil pe baza caruia sa se poata organiza campania electorala si alegerile in cele mai bune conditii, astfel incat sa asigure corectitudinea si increderea in procesul electoral.
Prima amanare din acest an a alegerilor europene a fost lipsita de justificare si a privat publicul de posibilitatea de a-si exprima optiunea cu privire la reprezentantii Romaniei in Parlamentul European, adauga CPC-AE.
De aceea, organizatia solicita guvernului sa incheie aceasta stare de ambiguitate fata de alegatori, fata de partidele politice si fata de partenerii europeni si reaminteste necesitatea de a remedia din timp gravele deficiente de organizare care impieteaza regulat asupra corectitudinii procesului electoral.
"Aceste prime alegeri europene ale Romaniei, deja grevate de problemele politice din prima jumatate a lui 2007 trebuie sa constitutie o confirmare a statutului nostru european, a capacitatii Romaniei de a-si indeplini agajamentele ce decurg din calitatea de membru al Uniunii Europene", conchide Coalitia pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene in comunicatul transmis Romaniei libere.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă