Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Societatea civila cere vot nominal in Parlament

Schimbarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa vizeze si transparenta voturilor, si detalierea completa a datelor financiare presupuse de functionarea Parlamentului, considera opt organizatii nonguvernamentale. Societatea ...

Share

Rl online 0 comentarii

26.08.2005 - 00:00
Schimbarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa vizeze si transparenta voturilor, si detalierea completa a datelor financiare presupuse de functionarea Parlamentului, considera opt organizatii nonguvernamentale. Societatea civila considera ca inlocuirea presedintilor celor doua Camere deturneaza atentia publicului de la o problema esentiala a vietii politice romanesti: responsabilizarea reala a alesilor prin transparenta totala a deciziilor. Se impune, prin urmare, actiunea in doua directii, evitate repetat cu ocazia modificarilor anterioare ale legislatiei, transparenta voturilor si paternitatea tuturor amendamentelor adoptate in comisiile de specialitate. Organizatiile semnatare ale scrisorii deschise cer sa fie facute disponibile, din oficiu, pentru marele public, documentele care prezinta toate schimbarile intervenite pe parcursul elaborarii actelor normative de catre Parlament, inclusiv acelea care privesc votul nominal al fiecarui ales.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...