14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSoc si degringolada in PSD

Soc si degringolada in PSD

Pesedistii au intrat in vacanta de iarna cu gandul ca prin primavara vor “ajuta” la declansarea de alegeri anticipate si, evident, le vor castiga, intorcandu-se la guvernare. Autosuficienta le era data de procentele frumoase pe care le stransesera in sondaje si nici prin cap nu le trecea ca din prima zi de dupa vacanta vor fi loviti in crestetul conducerii cu matusa Tamara si ca in doua saptamani vor ajunge in pragul disolutiei. La o zi dupa ce au savurat ingenuncherea lui Nastase si lovitura primita de DIP de la Inalta Curte de Justitie, pesedistii s-au trezit ca, exact asa cum ii avertizase Iliescu luni, necazurile nu s-au incheiat. La sediul partidului domnea ieri o atmosfera de ingrijorare, fiecare gandindu-se ca ar putea fi urmatorul chemat la Parchet, mai ales ca exact ieri au iesit la iveala noi amanunte legate de averea soacrei lui Geoana…

Nastase s-a grabit sa mearga la DNA

Cel mai devreme s-a trezit Adrian Nastase, care s-a dus de bunavoie, cu noaptea in cap, la DNA sa “ofere explicatii” in legatura cu modul in care a dobandit terenul din strada Zambaccian, grabit fiind sa-si rezolve cat mai repede problemele cu justitia, astfel incat sa aiba motiv sa-si urgenteze reintoarcerea pe functia de la partid. Dupa vizita la DNA, Nastase s-a retras strategic in biroul sau de la Camera Deputatilor, unde, probabil, cauta solutii pentru setea sa de razbunare impotriva colegilor care i-au sarbatorit luni suspendarea din functie. Se pare ca Nastase si-a “scotocit” sertarele si amintirile in cautare de informatii despre afacerile mai mult sau mai putin dubioase pe care le au la activ colegii sai, mai ales aceia care i-au cerut in gura mare mazilirea, in frunte cu Miron Mitrea. De altfel, apropiatii lui Adrian Nastase (Dan Andronic) au inceput deja sa vorbeasca pe la talk-show-uri despre faptul ca nu numai Nastase ar trebui luat la intrebari in legatura cu provenienta averii, ci si alti fosti membri ai guvernului PSD, actualmente lideri ai partidului.

“Ce ne facem, fetelor?”

In Kiseleff se simtea ieri o degringolada, paradoxal pentru un partid care in urma cu numai un an functiona ca o masinarie nemteasca. Oameni in fata carora tremurau de frica procurori si judecatori, patroni de presa si 40 de filiale de partid erau ieri debusolati si tensionati, asteptand sa li se mai comunice ceva de rau dinspre Parchet sau DNA. Mai ales dupa ce au aflat ca doua dosare legate de soacra lui Geoana au reintrat pe rol, liderii PSD s-au strans in biroul ginerelui presedinte de partid si au incercat sa gaseasca un fir de care sa se agate, un soi de “ce ne facem, fetelor?”. “Dar Tanasescu si Dan Nica si ceilalti de ce nu sunt bagati in seama?”, a intrebat, nervos, unul dintre sefii PSD in timpul discutiei din biroul lui Geoana, acreditand ideea ca “vanatoarea” inceputa cu Nastase ii vizeaza numai pe unii dintre pesedisti. De altfel, se vehicula intens informatia potrivit careia ar urma pe “lista” celor care vor fi implicati in scandaluri de presa din cauza unor afaceri Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc. Degringolada s-a vazut si in incercarea lui Mircea Geoana de a-si impune autoritatea in partid dupa ziua “suspendarilor”, el dorind sa organizeze o videoconferinta cu sefii de filiale in sediul din Baneasa. Videoconferinta a fost programata si presa a fost invitata, insa cu doua ore inainte de a se produce Geoana a fost informat ca server-ul din Baneasa nu mai functioneaza. Videoconferinta a fost anulata, spre supararea lui Mircea Geoana, care s-a vazut pus intr-o situatie proasta, expus uimirii generale, la vederea faptului ca la PSD nici macar server-ul nu mai merge.

Oamenii lui Nastase nu sunt invitati la intalnirea cu Geoana

In biroul lui Geoana s-au facut si pregatirile pentru organizarea la sfarsitul saptamanii a unei intalniri la Brasov intre sefii de filiale si membrii conducerii. Dupa suspendarea lui Nastase, sefii PSD vor sa “ia pulsul” organizatiilor, sa vada daca acestea sunt de acord cu pedepsirea “bogatiei afisate” sau mai degraba merg pe ideea ca partidul trebuie sa-i tina in brate pe cei care au probleme cu justitia. Geoana, Rus si Mitrea stiu ca, pe de o parte, pesedistii din teritoriu au anumite resentimente fata de Adrian Nastase, dar pe de alta parte, foarte multi dintre ei au ei insisi probleme cu justitia si este posibil sa nu fie de acord in totalitate cu suspendarea lui Nastase, deoarece, logic, aceasta ar trebui sa fie urmata si de supendarea celorlalti membri ai partidului care au imagine proasta. Se pare insa ca, potrivit unor surse din conducerea partidului, la Brasov va avea loc o intalnire informala intre Mircea Geoana si o anumita parte de Biroului Permanent National, nefiind invitati toti membrii conducerii, respectiv aceia care sunt in tabara lui Nastase.
i
Ion Iliescu ar vrea congres extraordinar

Ion Iliescu lucreaza si el, in birourile sale din strada Atena, la sporirea necazurilor celor din Kiseleff. Iliescu este in mod evident avantajat de criza declansata in interiorul partidului, el castigand teren in tot acest scandal, avand in vedere statutul sau de “sarac si cinstit” in contrast cu bogatia, mostenirile si averile pentru care sunt blamati liderii PSD.
Potrivit informatiilor noastre, Ion Iliescu ar avea intentia sa ceara public suspendarea din functii sau din partid a tuturor celor care de-a lungul timpului au fost implicati in scandaluri de presa din cauza suspiciunilor de coruptie si sa le ceara acestora sa se puna la dispozitia justitiei. De altfel, Iliescu le-a spus acest lucru si lui Adrian Nastase, si lui Mircea Geoana zilele trecute, cand se negocia in PSD suspendarea sau sustinerea lui Nastase in scandalul “matusa Tamara”.
Se pare ca Iliescu ar dori sa provoace din nou o dezbatere in partid in legatura cu organizarea unui congres extraordinar, pentru alegerea unei alte conduceri, ceea ce in situatia actuala l-ar favoriza pentru reinstalarea sa in fruntea PSD.
Ieri liescu a dat publicitatii un comunicat in care a anuntat ca saptamana viitoare va organiza o conferinta de presa si a aratat ca “PSD nu trebuie sa se rezume doar la a lua act de retragerea lui Adrian Nastase si a lui Dan Ioan Popescu”, si ca el va sprijini toate actiunile din interiorul partidului care vor combate “acele fenomene care constituie un obstacol in receptarea sa ca alternativa la actuala guvernare”.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă