15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSoacra revolutionara a lui Geoana are doua dosare penale

Soacra revolutionara a lui Geoana are doua dosare penale

– Solutii nelegale in dosarele Margaretei Costea – Gheorghe Draghici a reusit sa trimita cele doua dosare catre Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 – Dupa cate se pare, soacra lui Geoana a falsificat mai multe acte medicale – Boala acesteia s-a mutat de pe un picior pe altul – Se autosuspenda Mircea Geoana pe perioada cercetarilor?
Soacra lui Geoana are din nou doua dosare penale. Unul dintre ele priveste conditiile in care s-a produs vatamarea corporala asupra celebrei soacre, iar celalalt se refera la prezumtiva falsificare a unor acte medicale, folosite ulterior de catre Costea. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Parchetelor Militare, a hotarat ca solutiile date in doua dosare penale ce o privesc pe Costea Margareta sunt nelegale. “Prin cale de consecinta, s-au dispus infirmarea acestor solutii si declinarea competentei in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria sector 1 atat in ceea ce priveste imprejurarile si conditiile producerii vatamarii corporale suferite de Costea Margareta, cat si a celor referitoare la prezumtiva falsificare a actelor medicale, folosite ulterior de catre persoana vatamata”, se arata intr-un comunicat semnat de procurorul militar sef adjunct, Bostina Pantelimon. Costea Margareta este soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, si poseda un certificat de revolutionar, ca participant si ranit in Revolutia din 1989.

“Costea a pangarit revolutia romana”

“Margareta Costea a pangarit tot ce a fost mai frumos in revolutia romana, iar certificatul medical a fost obtinut prin frauda”, a declarat ieri, in timpul unei conferinte de presa, Gheorghe Draghici, fostul sef al Institutului National de Administratie. Conform lui Draghici, Margareta Costea s-a prezentat in ianuarie 1990 la o asistenta medicala (buna prietena cu inculpata) pentru un bilet de trimitere spre consultare. Acel bilet a fost antedatat pentru 23 decembrie 1989, cu mentiunea “ranit in revolutie”. Numai ca asistenta cu pricina a uitat ca medicul a carui parafa a folosit-o nu lucra in respectivul spital in data de 23 decembrie.
Ulterior, aceasta se deplaseaza la Spitalul de Urgenta, unde pe verso este trecut un diagnostic, insa fara nici o data.

Rana s-a mutat de la un picior la altul

In 1991, intr-un raport medico-legal semnat de doctorul legist Viorica Lenghel se arata ca numita Costea Margareta a fost inregistrata cu “traumatism forte genunchi drept cu hematom”. In octombrie 1999, un alt certificat medical eliberat de Spitalul Universitar Bucuresti si semnat de doctorul I. Dinulescu impreuna cu doctorul Sorin Oprescu arata ca Margareta Costea sufera de “gonartroza globala stanga, stadiul IV Albach cu indicatie de proteza totala de genunchi”.
Asadar, conform actelor medicale prezentate de inculpata, boala de care suferea a trecut de la un picior pe altul! “Insa aceasta veritabila Ioana d'Arc a revolutiei romane este cat se poate de sprintena. Urca scari monumentale. Suflul nu o prea ajuta, dar, de altfel, este cat se poate de vioaie”, a mai declarat Draghici.
Prezentam in continuare cateva avantaje de care se bucura cei raniti in revolutie: prioritate la inchirierea si cumpararea de locuinte din fondul de stat, scutirea de la plata impozitului pe salariu, cumpararea sau inchirierea cu prioritate, fara licitatie, din fondul de stat, a unui spatiu comercial cu o suprafata utila de pana la 100 metri patrati, atribuirea in proprietate a 10.000 de metri patrati de teren in extravilan si 500 metri patrati de teren intravilan, medicamente gratuite, transport urban gratuit, asistenta juridica gratuita etc.
In decembrie 1989, Margareta Costea, soacra lui Mircea Geona, avea 53 de ani.

Lovita de o lada cu sticle

Spicuim din declaratia data de soacra presedintelui PSD privind modul in care a fost ranita in revolutie: “… In ziua de 23 am revenit la Televiziune si am inceput impreuna cu mai multe persoane sa punem sticle intr-un camion pentru a fi facute incendiare. Eu puneam straifurile de panza in sticle. La coborare am incercat sa cobor prin spate, unde insa oblonul nu era prins, si am cazut, tragand dupa mine si o lada cu sticle, care mi-a cazut pe picior. Socul a fost foarte puternic, piciorul fiind ranit conform declaratiilor medicale depuse la dosar”, arata in declaratia de revolutionar Margareta Costea. Este de asteptat ca si presedintele PSD, Mircea Geoana, sa se autosuspende din partid atata vreme cat cele doua dosare ale soacrei sale sunt pe rol.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă