13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSeuleanu sa dea banii inapoi!

Seuleanu sa dea banii inapoi!

Reprezentantii sindicatului Initiativa Profesionistilor din Radio (IPR) au acuzat in cadrul unei dezbateri organizate de GDS joi seara ca sunt in continuare angajati ai SRR cei responsabili de cenzura si de “semnarea unor acte suspecte” in perioada mandatului lui Dragos Seuleanu, precum Victor Ionescu, care a fost mutat de la stiri la Agentia Rador. “"Nu pot sa-l demit pentru ca ma va da in judecata", asa ni se spune”, a replicat si Cerasela Radulescu. Conducerii actuale i se cere demararea cercetarilor si in cazul directorului economic Constantin Puscas, care, au sustinut sindicalistii, “este al doilea responsabil dupa Seuleanu”. Paul Grigoriu a apreciat ca “daca acum se isca un nou scandal la Radio ne pierdem credibilitatea”. Tot el a atentionat ca atat timp cat in fruntea SRR vor fi “oameni politici cu misiuni precise nu vom avea un radio serios”.
Jurnalistii postului public de radio s-au aratat revoltati mai ales de faptul ca institutia trebuie sa suporte gaura financiara de 500 miliarde de lei facuta in timpul mandatului lui Seuleanu. “Trebuie acum sa platim delirul, marea crapelnita pe care dl Seuleanu si le-a permis in timpul mandatului sau”, a spus Bogdan Radulescu. “Cei vinovati ar trebui sa plateasca. Sa raspunda cine este responsabil, nu institutia sa plateasca aceste contracte”, a adaugat si Coca Dobos.
Prezent la dezbatere, fostul director al SRR Andrei Dimitriu a fost de parere ca pentru reabilitarea financiara institutia ar trebui sa accepte un audit intern neutru. “Incep unele mici transformari in institutie, dar nu stiu daca sunt suficiente pentru ca redresarea sa fie reala”.
Membrii GDS si ai radioului public au decis sa trimita o adresa Parlamentului prin care sa ceara pe de o parte finalizarea juridica a anchetei parlamentare realizate la SRR, astfel incat cei vinovati de frauda de 500 de miliarde sa plateasca si pe de alta parte dezbaterea in regim de urgenta a noii legi privind posturile publice de radio si televiziune, care ar depolitiza cele doua institutii. Jurnalistii de la radio au propus si organizarea la sediul SRR a unei noi dezbateri despre situatia postului la sfarsitul lunii octombrie, care sa fie moderata tot de Andrei Plesu.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă