27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportSergiu Andon, REVOCAT din PARLAMENT: Problema trebuie clarificată

Sergiu Andon, REVOCAT din PARLAMENT: Problema trebuie clarificată

Sergiu Andon a declarat, marţi, după ce a fost revocat din Parlament, că, din punct de vedere juridic, situaţia trebuie clarificată.

Citeşte şi

Sergiu Andon, REVOCAT din Parlament

“Eu am depus dovezile (..) Procesul e încă pe rol, problema ca atare merită să fie clarificată”, a declarat Sergiu Andon într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Pe de altă parte, fostul parlamentar a adăugat că, după decizia de revocare din funcţie, libertatea lui creşte.

“Profesia mea nu se schimbă, viaţa mea nu se schimbă, veniturile mele nu se schimbă, poate libertatea mea creşte”, a declarat Andon.

Plenul Camerei a aprobat, marţi, cu 220 voturi “pentru”, 5 “împotrivă” şi 11 abţineri, încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon.

Comisia juridică a propus încetarea mandatului lui Andon pe motiv de incompatibilitate, ca urmare a unei decizii a ICCJ.

În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii au admis astfel, raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă