Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sergiu Andon, REVOCAT din PARLAMENT: Problema trebuie clarificată

Sergiu Andon a declarat, marţi, după ce a fost revocat din Parlament, că, din punct de vedere juridic, situaţia trebuie clarificată. Citeşte ...

Share

Ema Ene 0 comentarii

11.09.2012 - 13:07

Sergiu Andon a declarat, marţi, după ce a fost revocat din Parlament, că, din punct de vedere juridic, situaţia trebuie clarificată.

Citeşte şi

Sergiu Andon, REVOCAT din Parlament

"Eu am depus dovezile (..) Procesul e încă pe rol, problema ca atare merită să fie clarificată", a declarat Sergiu Andon într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Pe de altă parte, fostul parlamentar a adăugat că, după decizia de revocare din funcţie, libertatea lui creşte.

"Profesia mea nu se schimbă, viaţa mea nu se schimbă, veniturile mele nu se schimbă, poate libertatea mea creşte", a declarat Andon.

Plenul Camerei a aprobat, marţi, cu 220 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 11 abţineri, încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon.

Comisia juridică a propus încetarea mandatului lui Andon pe motiv de incompatibilitate, ca urmare a unei decizii a ICCJ.

În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii au admis astfel, raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...