Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatul respinge cererea de reexaminare a Legii Vânătorii. ONG-urile lansează campania ”Oprește barbaria, salvează ciocârlia!”

Senatul a adoptat, miercuri, cu 58 de voturi pentru și 27 împotrivă, raportul Comisiei de agricultură, silvicultură și dezvoltare urbană, care respinge cererea de reexaminare a Legii Vânătorii.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2015 - 17:37
Senatul a adoptat, miercuri, cu 58 de voturi pentru și 27 împotrivă, raportul Comisiei de agricultură, silvicultură și dezvoltare urbană, care respinge cererea de reexaminare a Legii Vânătorii. 

Astfel, în ciuda prevederilor neconstituționale semnalate de Klaus Iohannis, legea rămâne așa cum este în acest moment, întrucât votul a fost favorabil adoptării raportului. 

”Responsabilitatea revine acum Comisiilor pentru mediu și pentru agricultură din Camera Deputaților, care au șansa să corecteze eroarea unor modificări legislative ce contravin legislațiilor românești și europene, și să trimită rapoarte favorabile reexaminarii către plenul Camerei”, au subliniat Societatea Ornitologică Română și Federația Coaliția Natura 2000 România, într-un comunicat. 

Citește și: Iohannis trimite înapoi în Parlament legea vânătorii şi a fondului cinegetic

Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentarii Florin Iordache, Ion Mocioalcă, Florin Pâslaru, Angel Tîlvăr, Petru Gabriel Vlase, Aurel Vlădoiu, Ioan Chelaru, Ion Rotaru (PSD), Kelemen Atilla-Béla-László (UDMR),Bogdan Ciucă (PC) și a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 25 februarie, cu 303 voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 16 abţineri.

De asemenea, Societatea Ornitologică Română și Federația Coaliția Natura 2000 România au lansa, marți, campania ”Oprește barbaria, salvează ciocârlia!,” ca reacție a societății civile din România la masacrul păsărilor ce poate fi declanșat de noua formă propusă a Legii Vânătorii aprobată de Camera Deputaților la sfârșitul lunii februarie”, se arată în comunicatul citat. 

Citește și: O coaliţie îi cere lui Iohannis retrimiterea în Parlament a unei legi. Despre ce lege este vorba

Inițiatorii campaniei „Oprește barbaria, Salvează ciocârlia!” au lansat o petiție care până acum a fost semnată de peste 500 de cetățeni pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă. 

”Vânătoarea pe terenurile proprietate privată fără acordul proprietarilor, majorarea perioadei de vânătoare pentru anumite specii de păsări cu până la trei luni și deschiderea vânătorii de păsări în rândul străinilor sunt principalele modificări aduse de proiectul de lege”, au subliniat ONG-urile. 

Citește totul despre:

Comentarii