15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSenatorul Norica Nicolai o cheama pe Monica Macovei in Parlament

Senatorul Norica Nicolai o cheama pe Monica Macovei in Parlament

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, astazi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca Monica Macovei este interesata numai de imagine si ca nu a facut mai nimic pentru reforma Justitiei. Nicolai si-a argumentat afirmatia facand trimitere la starea instantelor si lipsa sentintelor definitive date in cazuri de coruptie.

 

Senatorul liberal a spus ca ar trebui ca Monica Macovei sa prezinte scuze pentru afirmatiile despre unii parlamentari, pentru a debloca situatia din Senat, iar apoi sa reinceapa sa vina in Parlament sa-si sustina proiectele de lege, activitate pe care nu a mai facut-o de un an.

"Doamna Macovei trebuie sa vina in grupurile politice si sa avem o discutie, sa renunte la atacurile mediatice si la concertul de ONG-uri care o aplauda. In realitate, mare lucru nu a facut pentru reforma, pentru ca este un dezastru si un haos in Justitie", a spus Nicolai. Senatorul clujean a explicat ca aceasta stare a Justitiei este cauzata si de faptul ca Monica Macovei nu stie multe lucruri din domeniul pe care il gestioneaza si vine de sapte ori in Parlament cu modificari ale Codului Penal.

Vicepresedintele PNL a mai spus, insa, despre ministrul Justitiei, ca a facut si lucruri bune, printre care se numara proiectul de organizare a Ministerului Justitiei si a CSM sau dotarea cu echipamente a curtilor de judecata, chiar daca acest proces nu s-a definitivat.
"Dar in materie legislativa lucrurile merg foarte prost, pe coduri, in special. Trebuie sa vina in Parlament, pentru ca sunt legile ei si trebuie sa le sustina, sa le argumenteze", a mai declarat Norica Nicolai.

Senatorul a amintit ca, pana in 31 martie, Macovei trebuie sa vina in fata Parlamentului cu un Cod Penal, trebuie sa se preocupe de masurile de profesionalizare a procurorilor si sa elaboreze un plan de masuri privind combaterea coruptiei la nivel local. "Decat sa ostilizeze intreaga clasa politica romaneasca si sa se erijeze in campionul bataliei anticoruptie, ar fi bine sa-si indeplineasca aceste obligatii", a incheiat senatorul liberal.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă