8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportSenatorii isi umfla conturile din banci

Senatorii isi umfla conturile din banci

Anul care tocmai s-a incheiat a fost unul prosper pentru majoritatea alesilor neamului. Va prezentam, stimati cititori, inca un “calup” de senatori ale caror averi s-au rotunjit frumusel in primul an al acestei legislaturi. Atat cei de la putere, cat si cei din opozitie si-au cumparat masini, terenuri, case ori si-au deschis noi conturi in banci… Si sa mai spuna cineva ca in Romania nu se traieste bine! Traiesc ei, evident!

Pe senatorul PSD Aristide Roibu faptul ca nu mai este la putere nu pare sa-l deranjeze prea tare. El a reusit sa-si cumpere o casa de vacanta de 90,9 mp in localitatea Gruiu, judetul Ilfov. De asemenea, a achizitionat si un teren intravilan cu o suprafata de 913,6 mp in aceeasi localitate. Colegul sau de partid, Ion Vargau, a facut in 2005 o adevarata pasiune pentru terenuri. El a cumparat trei suprafete in dreptul kilometrului 8 al soselei Agighiol din judetul Tulcea. Una in intravilan – de 3.009 mp, una in extravilan – de 3 hectare, iar una pe care sunt construite anexe zootehnice – de 948,94 mp. Un alt pesedist, Ion Moraru, a fost prevazator si a deschis trei noi conturi bancare. Primul la BRD, avand o valoare de 44.000 euro. Celelalte doua la BCR, dintre care unul de 21.000 euro, iar al doilea de 7.800 euro. Mai mult, Moraru si-a cumparat si o masina noua: un Volkswagen Passat.
Bani cu caruta a facut si Toma Ion, tot senator din partea PSD. Anul trecut, acesta a depus intr-un cont deschis la Alpha Bank peste 40.000 euro, iar intr-un alt cont deschis la BCR, 80.000 euro.
Si PNL are senatorii sai descurcareti. De pilda, Radu Stroe, care este si presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, a deschis si el trei conturi la BRD. Primul – de 14.482 euro, iar celelalte doua – de cate 10.000 euro. Bani albi pentru zilele negre cand nu o sa mai fie la guvernare.
Si conturile liberalului Varujan Vosganian s-au rotunjit. Acesta a depus la BCR 732 milioane lei. In plus, Vosganian a cumparat si 1.250 mp de teren forestier pe raza localitatii Voluntari – Ilfov.
Tanarul senator PSD George Cristian Radu nu a stat nici el cu mainile in san: si-a cumparat la Targu-Mures o casa de locuit de 100 mp. In schimb, colegul de partid Mihail Popescu, cel care a renuntat la cariera militara pentru cea politica, si-a cumparat o casa de vacanta la Vatra Dornei, a carei valoare de impozitare este de 500 milioane lei. Constructia are o suprafata de 50 mp.
Istoricul devenit senator PNL Adrian Cioroianu a prins, la randul sau, gustul investitiilor in terenuri. Asa ca a achizitionat in localitatea Baltesti – Prahova un teren cu o suprafata de 5.000 mp. E drept, are o cota parte de 50% din acesta. O afacere asemanatoare a facut si pedistul Dan Carlan, care a cumparat un teren intravilan cu o suprafata de 625 mp in localitatea Strunga, judetul Iasi. In plus, senatorul PD a achizitionat si o casa de locuit de 74,05 mp in aceeasi localitate.
Trebuie mentionat ca majoritatea senatorilor nu si-au depus noile declaratii de avere. Astfel, in cele mai multe cazuri, bunurile enumerate mai sus au fost dobandite pana in luna mai a anului 2005, cand au fost completate vechile declaratii. Indata ce noile declaratii vor fi completate, sunt de asteptat noi surprize in ceea ce priveste achizitiile parlamentarilor.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă