Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatorii au dat liber la guvernarea prin ordonante

Cu 91 de voturi "pentru", nici un vot "impotriva" si 11 abtineri, senatorii au abilitat Guvernul Tariceanu sa emita ordonante in anumite domenii, care nu fac obiectul legilor organice, pe perioada vacantei parlamentare. In perioada iulie-august ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Cu 91 de voturi "pentru", nici un vot "impotriva" si 11 abtineri, senatorii au abilitat Guvernul Tariceanu sa emita ordonante in anumite domenii, care nu fac obiectul legilor organice, pe perioada vacantei parlamentare. In perioada iulie-august 2005, Executivul va putea emite prevederi legislative referitoare la opt domenii: Buget-finante; Transporturi, constructii si turism; Agricultura; Sanatate; Munca si solidaritate sociala; Educatie si cultura; Aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si in domeniul Administratiei publice.
Executivul nu poate emite decat ordonante care vizeaza "reglementarea unor masuri financiare de natura a elimina contradictiile din legislatia fiscala interna, pentru corelarea acesteia cu normele comunitare si cu acordurile internationale". Pe perioada vacantei parlamentare, Cabinetul nu poate "umbla" nici la organizarea sau functionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, al ministerelor, al altor organe de specialitate ale administratiei publice centrale si al institutiilor publice.
Pentru a nu fi prea stresati la intoarcerea din vacanta, senatorii au decis eliminarea paragrafului care prevedea obligativitatea ca ordonantele adoptate de Guvern sa fie dezbatute cu prioritate in Parlament. Ultimul cuvant asupra proiectului de lege va apartine Camerei Deputatilor, in calitate de Camera decizionala.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...