Șeful PSD, ironic la adresa angajatorilor din sectorul privat: Îi ajutăm să citească legea contribuţiilor de la stânga la dreapta

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că Legea contribuțiilor îi va ajuta pe angajatori să citească „de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga".

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2017 - 14:31

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că Legea contribuțiilor îi va ajuta pe angajatori să citească „de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga", potrivit Mediafax.

„Îi ajutăm pe angajatori să citească de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga. Obiectivul nostru este ca toţi salariaţii să nu aibă salarii mai mici, ci contribuţii mai mari", a spus șeful PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că a discutat cu mai mulţi oameni de afaceri pe acest subiect. „Niciun om nu se gândeşte să folosească schimbarea de procedură pentru a diminua salariile angajaţilor".

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să „îngheţe” salariile brute pentru o perioadă, în timpul căreia asigurările sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

„Va fi o lege prin care aceste contribuţii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut (...) Am făcut menţiunea că şi astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă şi să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul această valoare salarială. Totodată, am făcut menţiunea că, după ce se va realiza această măsură legislativă, va fi introdusă şi o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut”, a declarat Ionuţ Mişa, după audierea sa în cadrul Comisiei economice a Senatului.

 De la 1 ianuarie 2018, contribuţiile de asigurări sociale (CAS) vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii