Scrisoare către Parlament: TVR întră vineri în blocaj

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune (SRTv), Irina Radu, a transmis, luni, o scrisoare conducerii Camerei Deputaților, în care precizează că SRTv are un deficit bugetar de 5,5 milioane de lei, iar după data de 20 noiembrie 2015 va intra în blocaj și cere ajutor din exterior pentru redresarea situației.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2015 - 19:03

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune (SRTv), Irina Radu, a transmis, luni, o scrisoare conducerii Camerei Deputaților, în care precizează că SRTv are un deficit bugetar de 5,5 milioane de lei, iar după data de 20 noiembrie 2015 va intra în blocaj și cere ajutor din exterior pentru redresarea situației, informează Agerpres.

"Societatea Română de Televiziune se află aproape de momentul imposibilității de a funcționa. Am anunțat acest lucru pe 10 noiembrie în cadrul audierii la care am fost invitată în fața Comisiei de cultură a Camerei Deputaților. Vă aduc la cunoștință că proiecția financiară până la sfârșitul anului se prezintă astfel: 30 noiembrie 2015 — deficit 5.500.000 lei; 31 decembrie 2015 — deficit 19.177.000 lei. La acestea se adaugă perspectiva blocării conturilor de către ANAF din cauza unor datorii istorice scadente în perioada martie/ aprilie 2016, în sumă de 15.500.000 de lei. Așadar vă informez că instituția va intra în blocaj după data de 20 noiembrie 2015", precizează Irina Radu Biroului în scrioasea trimisă Camerei Deputaților.

Citește și: Cine a preluat șefia știrilor TVR

Ea a mai preczat că SRTv nu mai funcționează la parametrii normali pentru o televiziune publică europeană, de mulți ani, și a cerut sprijin Camerei Deputaților pentru redresarea situației.

Mai mult, Irina Radu propune în acest scop modificarea Legii 41 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTv, identificarea și susținerea unei soluții pentru datoriile istorice acumulate mai ales în perioada 2006-2012, elaborarea și implementarea unui nou proiect de serviciu public de televiziune care să poată răspunde nevoilor actuale ale societății.

Potrivit secretarului Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, Biroul permanent a decis ca pe data de 25 noiembrie să aibă loc o întâlnire între Irina Radu, președintele Comisiei de buget a Camerei, președintele Comisiei de cultură a Camerei și comisia liderilor pentru a se discuta pe subiectul propus de directorul general interimar al TVR.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii