Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sârbu: Puterea nu mai are majoritate

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că respingerea cererii de reexaminare a Legii pensiilor, formulată de preşedinte, arată că puterea nu mai are majoritate în Senat, scie

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 14:22

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că respingerea cererii de reexaminare a Legii pensiilor, formulată de preşedinte, arată că puterea nu mai are majoritate în Senat, scie Mediafax.

"Cei din arcul guvernamental, care trebuiau să asigure votul astăzi nu au putut să facă lucrul acesta. Cererea de reexaminare a fost respinsă şi se confirmă că legea aprobată la Camera Deputaţilor prin fraudă nu putea să meargă mai departe", a spus el.

Sârbu a spus că neîntrunirea celor 69 de voturi necesare pentru aprobarea cererii de reexaminare arată că puterea nu mai are majoritate în Senat.

"E îndreptăţită şi această opoziţie că nu mai există de fapt o majoritate solidă care să îşi susţină cauza", a afirmat el.

Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. Cererea de reexaminare a întrunit 57 de voturi "pentru" şi 49 de voturi "împotrivă", pentru adoptarea acesteia fiind necesare 69 de voturi favorabile.

Anterior, senatorii au respins şi raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de către Comisia pentru muncă. Raportul conţinea aproape o sută de modificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse odată cu raportul.

 

Citește totul despre:

Comentarii