16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSa vedem biletul!

Sa vedem biletul!

Presedintele Basescu a recunoscut la Cluj ca un fundament real are informatia bomba lansata joi seara de Elena Udrea, potrivit careia a primit un bilet de la premierul Tariceanu pentru a interveni la Parchet in cazul Patriciu. Singura chestiune care ne-ar putea edifica in intregime este biletul. Deci, unde e biletul?

Seful statului a spus ca nu isi aminteste continutul exact, dar ca isi aduce aminte ca documentul i-a produs o "oarecare enervare". Declaratiile lui Basescu vin la o zi dupa ce fostul consilier prezidential Elena Udrea a declarat ca presedintele Romaniei ar fi primit de la Tariceanu un biletel prin care acesta i-a cerut sa intervina pe langa procurori in cazul dosarelor in care este anchetat magnatul liberal Dinu Patriciu. Premierul a sustinut insa tot timpul ca un astfel de document nu exista.

Traian Basescu a evitat sa confirme direct spusele fostei sale angajate, totusi indirect se intelege din declaratie ca biletul exista. "Nu am spus ca nu am primit (un biletel – n.r.) de la premier", a spus seful statului. El a adaugat ca isi aminteste de biletel pentru ca premierul nu ii scrie in fiecare zi presedintelui. Basescu a afirmat insa ca un presedinte primeste tot soiul de cereri, unele legale, iar altele nu. El a mentionat ca da curs cererilor legale, iar pe cele nelegale le claseaza in functie de starea de nervozitate pe care i-o provoaca.

Traian Basescu a mai declarat ca a recunoscut existenta biletului pentru ca nu doreste sa repete situatia de anul trecut, cand a declarat ca nu a primit un telefon de la fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos, pentru ca apoi sa fie nevoit sa recunoasca adevarul. Si atunci era vorba tot de cazul Dinu Patriciu.

Concret, premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi telefonat lui Botos ca sa intervina in dosarele in care este anchetat Patriciu. Ulterior, procurorul general al Romaniei l-a informat pe presedinte despre discutia cu seful Guvernului.

Initial, Traian Basescu a negat conversatia cu Botos intr-un interviu acordat chiar ziarului nostru, insa apoi a recunoscut ca a vorbit cu acesta, regretand eroarea comisa. Scandalul biletelului a izbucnit chiar in ziua dinaintea Congresului PNL, primul de la sciziunea provocata de PLD. La intalnirea liberalilor de la Bucuresti, unicul candidat este Calin Popescu Tariceanu, care s-a vazut pus intr-o situatie penibila exact in ziua care ar fi trebuit sa marcheze un nou triumf. Cl. P., D.S.

"Eu primesc foarte multe solicitari, mai mult sau mai putin legale. Celor legale le dau curs, pe cele care nu au un fundament legal, pur si simplu, le clasez mai mult sau mai putin nervos, la momentul clasarii. Stiu in mod cert ca a fost ceva, dar eu am fost briefat cu privire la aceasta poveste azi-dimineata, inainte sa plec spre Cluj. Stiu cert ca exista ceva, dar, daca ma intrebati in ce loc din arhiva Cotroceniului, imi este greu sa va spun".

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă