8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportRotirea cadrelor sau restructurare?

Rotirea cadrelor sau restructurare?

Comitetul director al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) a fost revocat luni seara, dupa o sedinta-maraton, de noul Consiliu de Administratie condus de Maria Toghina. Pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor respective, a fost numit un comitet interimar.

In urma cu doua saptamani, presedintele-director general al SRR anuntase ca intentioneaza reducerea numarului de sefi pe care-l are institutia, dar si o “reasezare” a posturilor, in conditiile in care va fi efectuata o evaluare atenta a managerilor din SRR, iar institutia a “mostenit” datorii considerabile de la fosta conducere. In prezent, Radioul public inregistreaza nu mai putin de 148 de manageri la aproximativ 2.600 de angajati.
Revocarea Comitetului director a fost stabilita in CA cu zece voturi “pentru” si o singura abtinere. Potrivit unor surse din interiorul institutiei, printre viitorii sefi ai SRR s-ar putea numara cunoscuta realizatoare de emisiuni Rodica Madosa, pensionata abuziv, inaintea termenului legal si dupa peste trei decenii de activitate, in timpul “domniei” lui Dragos Seuleanu. Pana la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor, directori interimari au fost numiti Mihaela Dobos, director la Radio Romania Muzical, Florin Brusten, directorul departamentului studiourilor teritoriale si regionale, Doru Vasilescu Ionescu, director la Romania International, Constantin Puscas, director economic, si Costin Trif, sef serviciu tehnic la Radio Romania International. Acestia au preluat temporar posturile de la Emilian Blinda (director general adjunct departamentul Productie Editoriala si Strategie), Mihai Ilie (director general adjunct departamentul Tehnic), Vasile Ionescu (director general adjunct departamentul RRI), Constantin Puscas (director general adjunct departament Economic) si Viorel Mircea Popescu (director RRI).
Revocarea Comitetului director survine la aproape doua saptamani dupa ce noul presedinte-director general al SRR, Maria Toghina, si-a anuntat intentia de a reduce in institutie numarul sefilor.
Pana la inceputul lunii octombrie va fi efectuata si o evaluare a tuturor managerilor din Societatea Romana de Radiodifuziune, in conditiile in care institutia are datorii de peste 500 miliarde lei vechi, dintre care mai mult de jumatate trebuie achitate in mai putin de un an. Din cele aproape 314 miliarde lei vechi care trebuie platite pana intr-un an, 44,7 miliarde lei vechi reprezinta obligatii de plata catre bugetul statului, bugetele locale si bugetul asigurarilor sociale.
Incotro s-au dus banii Radioului public, la bugetul caruia contribuie fiecare roman? Pentru cheltuieli impresionante cu telefoanele mobile – unele facturi ajungand chiar si la o mie de dolari pe luna -, diurne umflate pentru deplasarile in strainatate, masini de lux pentru cei din conducere, in frunte cu Dragos Seuleanu, recompense banesti substantiale nu doar pentru unii realizatori de emisiuni, ci si pentru membrii familiilor acestora. La 30 iunie 2005, cand au fost intocmite situatiile financiare ale SRR, pentru Radioul public lucrau 2.682 de persoane.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă