14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportREZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Suceava: USL câştigă 12 din 14 colegii; ARD...

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Suceava: USL câştigă 12 din 14 colegii; ARD va avea doi deputaţi şi un senator, iar PPDD un deputat

USL a câştigat în judeţul Suceava, cu peste 50% din voturi, nouă colegii de deputat şi trei de senator, iar în urma redistribuirii şi înfiinţării de două noi posturi de deputat ARD va obţine doi deputaţi şi un senator, în timp ce PPDD va obţine un post de deputat, informează Mediafax.

Potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Suceava, USL a câştigat la Camera Deputaţilor 59,41 la sută din voturi, ARD a obţinut 23,13 la sută din voturi, iar PPDD are 11,82 la sută din voturi, în timp ce la Senat USL a obţinut 58,79 la sută din voturi, urmată de ARD, cu 26,52 la sută şi de PPDD cu 11, 49 la sută.

În urma votului, pe colegii, USL a câştigat, cu peste 50 la sută din voturi, nouă din cele zece colegii de deputat, iar în colegiul electoral nr. 2 secretarul general adjunct al PDL, deputatul Ioan Bălan, va primi mandatul la redistribuire, fiind votat de 43,93 la sută dintre electori, faţă de 42,25 la sută din voturi obţinute de candidatul USL, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu.

În colegiul electoral nr. 1 Suceava pentru Camera Deputaţilor, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a câştigat colegiul cu 61,22 la sută din voturi, în faţa actualului deputat PDL Sanda Maria Ardeleanu, care a fost votată de 26,83 la sută dintre electori. Totuşi, Ardeleanu are şanse să obţină încă un mandat de deputat prin înfiinţarea unui post de deputat în favoarea ARD, ea fiind favorită întrucât are 7.472 de voturi, cel mai mare număr de voturi dintre ceilalţi candidaţi ARD pentru Camera Deputaţilor.

Actualul senator PSD Gavril Mîrza a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 3, fiind votat de 52,25 la sută dintre alegători, în timp ce contracandidatul său de la ARD, vicepreşedintele PDL Suceava, Vasile Ilie, fost prefect şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost votat de 28,84 la sută dintre alegători.

În colegiul uninominal nr. 4, deputatul PSD Eugen Uricec a fost reales pentru al treilea mandat de deputat cu 63,09 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la ARD, fostul primar PDL din Fălticeni Vasile Tofan, a primit 20,29 la sută din voturi.

Cel mai mare scor electoral din judeţul Suceava a fost obţinut de deputatul PSD Ioan Stan, care a fost reales pentru al patrulea mandat, cu 73,60 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la ARD, Mihai Vitcu, fost deputat PDSR şi fost inspector şcolar al judeţului Suceava, a avut doar 9,08 la sută din voturi, fiind clasat al treilea după candidatul PPDD, Aneta Waclawski, ce a obţinut 12,92 la sută din voturi.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Antonescu: În faţa acestui vot masiv, edificator, Victor Ponta să fie prim-ministru

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, actualul senator Orest Onofrei, a fost învins în colegiul electoral nr. 6 pentru Camera Deputaţilor de candidatul USL, liderul PNL Rădăuţi, Constantin Galan, care a închis colegiul cu 53,69 la sută din voturi, în timp ce actualul senator a obţinut 28,79 la sută din voturi.

Preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, candidat USL, a închis colegiul nr. 7 pentru Camera Deputaţilor, obţinând 52,79 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său din partea ARD, Dumitru Mihalescul, a fost votat de 30,88 la sută dintre alegători, el pierzând pentru a doua oară alegerile în acelaşi colegiu.

Secretarul executiv al PSD, deputatul Eugen Bejinariu, a fost reales pentru al treilea mandat în colegiul electoral nr. 8, fiind votat de 67,08 la sută dintre alegători, pe locul doi situându-se candidatul PPDD, Brânduşa Magdalena Humeniuc, votată de 14,55 la sută dintre alegători, iar candidatul ARD, Daniel Ungurian, lider al tinerilor din PDL Suceava, a primit 12,92 la sută din voturi.

Pentru al treilea mandat a fost votat şi deputatul PNL Dumitru Pardău, candidat USL în colegiul nr. 9, care are a obţinut 61,86 la sută din voturi, fiind urmat de candidatul PPDD, consilierul judeţean Cezar Cioată, cu 18,99 la sută din voturi şi de candidatul ARD, Ovidiu Milici, fost vicepreşedinte PSD, care s-a înscris înaintea alegerilor în Forţa Civică, şi a primit 13,62 la sută din voturi.

În acest colegiu urmează să fie înfiinţat un mandat de deputat pentru candidatul PPDD care a obţinut cel mai mare număr de voturi din judeţul Suceava.

Liderul studenţilor liberali, Radu Surugiu, a câştigat colegiul nr.10 cu 60,36 la sută din voturi şi l-a învins pe contracandidatul său din partea ARD, actualul deputat PDL Dan Gabriel Gospodaru care a fost votat de 20,64 la sută dintre alegători.

În ceea ce priveşte Senatul, în judeţul Suceava USL a câştigat trei din patru colegii cu peste 50 la sută din voturi, în timp ce în colegiul nr. 2 candidatul USL, medicul Tiberius Brădăţan a obţinut 48,91 la sută din voturi, cu doar 700 de voturi mai puţin pentru a închide colegiul, condiţii în care contracandidatul din partea ARD, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a fost votat de 42,67 la sută dintre alegători, va obţine în urma redistribuirii acest mandat.

În colegiul electoral nr. 3 pentru Senat, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a câştigat 70,46 din voturi, în timp ce contracandidatul său din partea ARD, fostul secretar de stat în MDRT Corneliu Popovici, a fost votat de doar 12,95 la sută dintre alegători.

În colegiul electoral nr. 1, vicepreşedintele PSD Suceava, Neculai Bereanu, a fost votat de 59,97 la sută dintre alegători, iar contracandidatul său din partea ARD, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie, a primit 21,41 la sută din voturi.

Prim-vicepreşedintele PC Suceava, avocatul Mihai Neagu, a câştigat alegerile în colegiul pentru Senat nr. 4, fiind preferat de 59,89 la sută dintre alegători, iar contracandidatul său din partea ARD, fostul şef al Companiei Naţionale Poşta Română Marius Vatavu, a fost votat de 22,24 la sută dintre alegători.

Cei trei senatori ai USL sunt la primul mandat şi nu au mai fost aleşi în Parlament, în timp ce liderul PDL, Gheorghe Flutur, se află la al treilea mandat de senator, după ce a reprezentat judeţul Suceava, din partea PNL şi apoi PDL, în perioada 2000-2008.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă