Remes, preferat

Revocarea lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al Agriculturii a declansat in randurile PNL competitia pentru postul ramas liber. Sansele cele mai mari le-ar avea in acest caz Decebal Traian Remes. Pe de alta parte, in randurile ...

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

24.11.2006 - 00:00
Revocarea lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al Agriculturii a declansat in randurile PNL competitia pentru postul ramas liber. Sansele cele mai mari le-ar avea in acest caz Decebal Traian Remes. Pe de alta parte, in randurile liberalilor a fost vehiculat si numele lui Varujan Vosganian. Potrivit informatiilor neoficiale care au circulat, premierul Calin Popescu Tariceanu l-ar dori pe Remes ministru, fiind astfel indeplinite solicitarile Comisiei Europene cu privire la faptul ca acest minister ar trebui sa fie condus de un finantist. Avantajul lui Remes ar fi legat de faptul ca nominalizarea lui Vosganian ar putea fi interpretata negativ dupa episodul cu respingerea de catre oficialitatile europene.
Mai multi lideri liberali au comentat ca in aceasta functie ar fi nevoie de un om politic care sa aiba o legatura stransa cu partidul. "Ar trebui nominalizat unul dintre vicepresedintii partidului", comenta cineva. In aceste zile s-ar putea produce si o surpriza, si anume intrarea in cursa a lui Ludovic Orban, liderul liberalilor bucuresteni. De altfel, in ultima vreme, influenta sa pe langa Tariceanu a crescut. Premierul Tariceanu se va intoarce luni din Franta si va lua decizia referitor la ministrul Agriculturii. Pana atunci, se pare ca mai multi lideri ai partidului isi fac un lobby intens.

Citește totul despre:

Comentarii