19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportRecomandarile si directivele UE pentru anul 2005 au fost "date peste cap"

Recomandarile si directivele UE pentru anul 2005 au fost “date peste cap”

Decizia Curtii Constitutionale de a bloca legile reformei in Justitie determina depasirea calendarului stabilit de oficialii UE pentru rezolvarea urgenta (anii 2005-2006) a unor probleme critice ale sistemului judiciar postcomunist. Pachetul de legi reformiste ale Aliantei D.A. cuprindeau o serie de solutii in acest sens. Dupa in-cheierea negocierilor din toamna 2004 UE a recomandat actiuni ferme in urmatoarele directii (vizate de pachetul legislativ):
– Prezentarea cat mai repede posibil si cel mai tarziu la sfarsitul anului 2005 a unor garantii procedurale referitoare la implementarea articolului 52 din Constitutia Romaniei referitoare la raspunderea magistratilor.
– Demonstrarea pana la sfarsitul anului 2005 a unor progrese considerabile in ocuparea posturilor vacante in cadrul instantelor de judecata pe baza unor criterii obiective si de integritate. UE indeamna sa se consolideze recrutarea si formarea judecatorilor suplimentari si a personalului auxiliar.
– Asigurarea unor proceduri clare si transparente privind numarul managerilor de instanta, precum si a unor proceduri disciplinare, cu garantii procedurale adecvate, si a unei remuneratii adecvate a acestora.
– Luarea masurilor urgente pentru asigurarea unui sistem judiciar independent, onest, de incredere, transparent si eficient in practica.
– UE constata cu ingrijorare practica actuala de redistribuire a cauzelor catre alti magistrati in procedurile aflate in curs fara motive transparente.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă