Reacția deputatului Liviu Pleșoianu, după ce Comisia de anchetă a decis să sesizeze Ministerul Justiției privind refuzul Laurei Codruța Kovesi de a veni la audieri: Iau în calcul să depun o plângere penală

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a afirmat, luni, că ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce ea a refuzat, pentru a treia oară, să se prezinte în fața Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2017 - 14:11

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a afirmat, luni, că ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce ea a refuzat, pentru a treia oară, să se prezinte în fața Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, informează Mediafax.

„Iau în calcul foarte serios asta, dacă membrii comisiei au considerat că nu este necesar, o să iau în calcul, o să mă consult cu un avocat şi o să vedem ce facem mai departe, dar lucrurile nu pot să rămână aşa”, a spus deputatul Liviu Pleşoianu, la Parlament.

Decizia a fost luată după ce membrii comisiei au refuzat să supună la vot propunerea lui Pleşoianu de depunere a unei plângeri penale împotriva şefei DNA pentru neprezentarea în faţa comisiei pentru audieri. Cererea a fost refuzată, după ce deputatul Eugen Nicolicea a afirmat că pentru a depune plângere penală este nevoie de indicarea unei infracţiuni. Pleşoianu a replicat spunând că este de datoria juriştilor care au scris regulamentul comisiei să facă acest lucru.

„Nu este problema mea. Este problema celor care au făcut acel regulament. Juriştii partidului, în momentul în care elaborează un regulament, trebuie să o facă în baza unor elemente concrete care fac referire la Codul Penal, că de aia sunt jurişti. (...) Am luat act de regulamentul în baza căruia funcţionează această comisie, unde negru pe alb scrie că, pentru obstrucţionarea activităţii comisiei, fie prin neprezentare, fie prin refuzul de a pune la dispoziţie documente, se pot sesiza organele de urmărire penală”, a mai spus Pleşoianu.

În schimb, comisia a votat ca Laurei Codruţa Kovesi să i se trimită o adresă care să conţină întrebări, inclusiv dacă în noaptea alegerilor din 2009 s-a aflat acasă la Gabriel Oprea.

Pleşoianu a declarat, la finalul şedinţei, că a votat împotriva acestei propuneri deoarece nu se aşteaptă ca şefa DNA să răspundă.

„Să fim serioşi, nu o să răspundă la această întrebare. Dacă voia să răspundă, răspundea de o mie de ori până acum. (...) Am votat împotriva acestei solicitări. Consider că am fost sfidaţi destul de trei ori. Acum să ne apucăm să îi trimitem iar scrisori doamnei Kovesi este sub demnitatea Parlamentului României", a mai spus deputatul PSD. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...