10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportPSD va initia o motiune pe agricultura

PSD va initia o motiune pe agricultura

Social-democratii vor initia la toamna o motiune simpla pe tema agriculturii daca ministrul liberal al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Decebal Traian Remes, nu va lua masuri pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu, a anuntat, astazi, la Suceava, deputatul PSD Ioan Stan, citat de Rompres.

Parlamentarul a avertizat, din nou, asupra situatiei critice in care se afla agricultura romaneasca si populatia din mediul rural. Potrivit lui Stan, daca Guvernul nu intervine imediat in sprijinul micilor producatori, efectul va fi pauperizarea completa a acestei categorii sociale. Totodata, Stan i-a atras atentia ministrului de resort asupra necesitatii majorarii subventiilor la carne, lapte si culturi agricole, precum si asupra restantelor stimulentelor pentru producatorii agricoli.

Deputatul PSD a amintit ca, desi seceta face ravagii in tara, suprafata agricola irigata s-a redus, la nivel national, de la circa 1,25 milioane de hectare in perioada 2000-2004 la 700.000 hectare in prezent, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu face nimic pentru a remedia situatia.

"I-am atras atentia asupra acestor probleme domnului ministru Remes si are o perioada de gratie pana in septembrie pentru a le rezolva. Daca nu se intampla nimic in acest sens, vom introduce o motiune pe tema agriculturii", a spus Ioan Stan.

Deputatul social-democrat a adaugat ca daca nerezolvarea problemelor din agricultura se va corela cu rezistenta Guvernului la solutionarea problemei pensiilor in varianta sustinuta de PSD este posibil sa se opteze pentru o motiune de cenzura.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă