23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPSD si PRM au facut circ la motiunea privind invatamantul

PSD si PRM au facut circ la motiunea privind invatamantul

Camera Deputatilor a respins ieri motiunea simpla initiata de 52 de deputati ai PRM si PSD intitulata “Salvati scoala romaneasca”.
Pentru motiune au votat 99 de deputati apartinand opozitiei, in timp ce 132 au fost impotriva, iar doi parlamentari s-au abtinut.
Deputatul PSD Alecsandru Stiuca l-a criticat pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru declaratia facuta de acesta la deschiderea noului an scolar, cand le-a spus elevilor ca, desi n-a fost premiant si a tras chiulul la scoala, a ajuns sef al statului. “Cu asa ceva nu poti sa te lauzi”, a spus deputatul PSD. Si ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a fost criticat de opozitie atat pentru activitatea sa in fruntea ministerului, cat si pentru cartea scrisa prin care acesta spunea ca, in studentie, “bea, facea pipi pe cartile de istorie si sapa morminte cand nu mai avea bani”. Deputatul PRM Marius Iriza i-a adus chiar ministrului Educatiei, prezent la dezbateri, o sticla cu vin, spunand ca vrea sa-i dea de baut lui Miclea pentru ca acesta “sa nu sape groapa invatamantului romanesc”.
Reprezentantii PSD si ai PRM au fost singurii care si-au prezentat pe larg parerile fata de situatia din invatamant, in timpul dezbaterilor din plen, coalitia majoritara precizand, in doar un minut, prin Roberta Anastase, ca respinge motiunea opozitiei.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, le-a cerut deputatilor, in timpul sedintei, “sa nu utilizeze Internetul pentru a se uita la filme artistice”, ci sa fie atenti la dezbaterea motiunii.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă