9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportPSD este favorizat de anticipate

PSD este favorizat de anticipate

– Ar putea fi modificat calendarul alegerilor in PSD?
– 2007 este anul programat pentru alegeri interne in PSD, de preferinta sa facem alegeri care sa se faca de jos in sus si sa existe o anumita sincronicitate intre alegerile locale si cele centrale.
– Mircea Geoana si-a indeplinit mandatul?
– Vasile Dancu-Mircea Geoana mai are inca de lucru. Exista un proiect de modernizare a partidului care va fi evaluat la congresul de alegeri. Un om singur nu poate face totul intr-un partid.
– Mircea Geoana e singur?
– Are o echipa de 12 presedinti, un secretar general alaturi de el si atunci cand vom evalua ce s-a facut in doi ani vom evalua ce a facut fiecare in acest timp.
– Rezulta din ce spuneti ca echipa din jurul lui nu prea l-a sprijinit.
– Nu, dar poate nu am gasit nici noi de la varful partidului mecanisme prin care sa-i angrenam pe toti vicepresedintii si pe toti secretarii executivi. Este nevoie de o solidaritate de echipa, de aceea este buna ideea venita dinspre teritoriu spre centru de a nu mai alege un presedinte singur, ci sa alegem echipe mai degraba, si nu oameni singuri.
– Exista in echipa de conducere a PSD persoane care franeaza modernizarea?
– Sunt oameni care nu participa totdeauna la procese, care inteleg diferit reformarea, sunt oameni care se opun cateodata innoirii, dar nu se opun programatic, ci din neintelegere.
– Cine sunt acesti oameni?
– Cei care se autoselectioneaza ca fiind impotriva, nu vreau sa deschid o polemica.
– Ce trebuia sa faca Mircea Geoana pentru ca partidul sa se miste mai repede si nu a facut?
– Nu vreau sa dau nici un exemplu, pentru ca ar putea fi folosit impotriva curentului reformator.
– De ce mai persista imaginea de partid corupt, dupa cum apare PSD in unele sondaje?
– O eticheta odata pusa de mass-media este foarte greu sa fie scoasa. Trebuie sa treaca mult timp pentru ca partidul sa faca pasi spre transparenta, spre a aduce mai multi oameni noi care sa demonstreze contrariul. Mai avem si noi multe de facut, poate nu putem sa le facem atat de repede cum ar vrea opinia publica. Perceptia de partid corupt va exista atat timp cat in PSD vor fi persoane percepute drept corupte.
– Cine sunt aceste persoane?
– Nu vreau sa fac nici un fel de nominalizari.
– Mai multi lideri ai PSD, printre care si Sorin Oprescu, sustin ca in interiorul PSD se discuta intens despre posibilitatea formarii in viitor a unei combinatii cu PD.
– Noi nu am discutat acest lucru, dar unii isi fac platforma folosind teoria complotului.
– Totusi, acum cateva luni vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a recunoscut public ca intre liderii ardeleni ai PSD si cei ai PD au existat tatonari.
– E o tema veche. Noi stim ca nu putem face nici o coalitie electorala cu un partid aflat la putere.
– In viitor ar fi eficienta o alianta PD-PSD?
– Doar dupa alegeri.
– Sorin Oprescu este pe cale sa candideze la sefia PSD impotriva lui Mircea Geoana, de ce grupul de la Cluj nu si-a pregatit un candidat?
– As minti daca as spune ca nu ne-am gandit sa avem un candidat. Cei care l-au sustinut data trecuta pe Ion Iliescu se reorganizeaza acum si nu se gandesc decat la obtinerea puterii, in vreme ce noi incercam sa scoatem caruta din sant.
– Recent, Miron Mitrea spunea ca PSD si-a refacut electoratul traditional si ca e gata de anticipate.
– Daca ne-am fi refacut, am fi avut in jur de 40 la suta in sondaje. Suntem inca la electoratul dur si nu avem performante.
– I-ar folosi PSD-ului alegerile anticipate?
– Da, partidele de opozitie cresc in prag de alegeri cu 7 pana la 13 procente, in plus se mareste coeziunea. Un partid de opozitie dupa alegeri anticipate sau la termen va fi mai mare decat in sondaje.
– Exista in interiorul PSD un personaj in stare sa se bata cu Traian Basescu la alegerile viitoare?
– Trebuie sa fie cineva care are bastonul de maresal, dar inca nu l-am descoperit.

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

România și-a aflat ultima adversară din Liga Națiunilor

Lituania a învins cu 1-0 Gibraltarul în returul barajului pentru Liga C a Ligii Națiunilor și va face parte din grupa României, alături de...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă