13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPSD: Daca se adapteaza legea electorala, referendumul pentru votul uninominal nu mai...

PSD: Daca se adapteaza legea electorala, referendumul pentru votul uninominal nu mai e necesar

Vicepresedintele PSD Victor Ponta, a declarat astazi, la finalul consultarilor cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni, ca un referendum privind introducerea votului uninominal nu mai este necesar in conditiile in care este adoptata o lege in domeniu.

Intrebat daca aceasta este si opinia presedintelui Basescu, social-democratul Victor Ponta a spus: "Inclusiv a domniei sale".

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a confirmat faptul ca seful statului a fost de acord cu acest aspect si ca le-a transmis social-democratilor ca totul este ca adoptarea acestei legi sa nu fie intinsa pana in 2008.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a precizat ca o astfel de lege se poate adopta chiar si in zece zile.

Potrivit lui Ponta, social-democratii sunt foarte hotarati sa continue demersurile de sustinere a votului uninominal.
"Este foarte bine daca si domnul presedinte il sustine. Speram sa nu se razgandeasca. Noi, oricum, mergem pana la capat cu votul uninominal" a adaugat Ponta, care a condus delegatia PSD.

In deschiderea discutiilor, seful statului le-a spus social-democratilor Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Ilie Sarbu, Valeriu Zgonea, Florin Iordache si Anghel Stanciu ca intalnirea va fi inregistrata si ca li se va trimite o copie a casetei. Presedintele Basescu a tinut sa precizeze ca nu intentioneaza sa afecteze desfasurarea alegerilor europarlamentare.
El le-a multumit liderilor social-democrati ca au raspuns invitatiei sale de a participa la aceste consultari privind introducerea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Seful statului a reiterat faptul ca exista o serie de variante de vot uninominal si ca, in eventualitatea unui referendum, intentioneaza sa introduca in intrebarea care va fi adresata si tipul de vot.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă