13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportProtest al angajatilor CNSAS in sprijinul lui Ticu Dumitrescu

Protest al angajatilor CNSAS in sprijinul lui Ticu Dumitrescu

Angajatii CNSAS au format, ieri, un lant uman pentru a protesta fata de nealegerea lui Constantin Ticu Dumitrescu in functia de presedinte al CNSAS. Cateva zeci de angajati, in majoritate tineri, au protestat in fata sediului CNSAS mai bine de trei ore pentru a atrage atentia ca in acest fel se blocheaza deconspirarea Se-curitatii. Tinerii au purtat banderole albe si au semnat o petitie pentru “sustinerea reala a alegerii lui Ticu Dumitrescu in functia de presedinte al Colegiului CNSAS”. Ei considera ca Ticu Dumitrescu este singura “garantie morala si profesionala” pentru functionarea normala a CNSAS. Autorii memoriului sustin ca “fara o vointa incoruptibila la conducerea CNSAS” romanii nu vor afla niciodata numele tortionarilor, ofiterilor sau colaboratorilor Securitatii care “paraziteaza” societatea. Protestatarii au aratat ca nu blocheaza activitatea acestei institutii, alti 150 de colegi ai lor asigurand continuitatea.
Angajatii CNSAS au tinut sa-l intampine pe Constantin Ticu Dumitrescu, care s-a prezentat, ieri, in jurul orei 11.30 la sediul Colegiului. Ticu Dumitrescu s-a imbratisat cu protestatarii. Mai multi angajati au marturisit ca protestul lor se bazeaza pe faptul ca, prin activitatea sa de pana acum, Constantin Ticu Dumitrescu a demonstrat ca este un veritabil luptator pentru aflarea adevarului despre crimele fostei Securitati. Unele din angajatele Colegiului l-au sarutat pe Ticu Dumitrescu.
Vizibil emotionat de primirea facuta, Ticu Dumitrescu a spus ca a primit informatii ca angajatii care si-au exprimat nemultumirea risca sa fie concediati. Informatiile neoficiale primite se refereau la faptul ca secretarul Colegiului, Constantin Buchet, ar intocmi liste negre referitoare la concedierea acestora. “I-am dat telefon domnului Buchet si l-am intrebat despre listele negre. S-a lasat tacerea”. Totusi, la un moment dat, Buchet a iesit din sediu si a sustinut ca nu a intocmit liste negre. Ticu Dumitrescu a explicat demersul angajatilor: “Nu sunt manipulati de nimeni, ei fac ce simt. Oamenii astia au coborat dupa mine in strada, pentru a ma sustine, dupa sedinta in care s-a ales conducerea Colegiului”. Cert este ca noua conducere nu pare sa fie agreata de cei cu care ar trebui sa colaboreze. Cei doi subalterni ai noului secretar al Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, numit de PRM, au refuzat sa mai lucreze cu el.
Constantin Ticu Dumitrescu a declarat ca a venit la serviciu ca simplu membru CNSAS. El a spus ca mai asteapta 48 de ore pana se va decide in privinta demisiei, in functie de ce va hotari Corneliu Turianu. Ticu Dumitrescu a telefonat la Cotroceni si a cerut o intrevedere cu presedintele Traian Basescu atunci cand acesta se va intoarce din China. “Daca ma va primi, ramane de vazut ce voi face, in urma discutiilor pe care am putea sa le avem”, a declarat Ticu Dumitrescu. El este convins ca Turianu are misiunea de a bloca deconspirarea Securitatii.
Presedintele AFDPR a marturisit ca impotriva lui s-a declansat o veritabila campanie de amenintari. El a spus ca a primit mai multe telefoane prin care a fost amenintat atat el, cat si familia sa. Pe de alta parte, Ticu Dumitrescu a afirmat ca “Turianu are functie in Senatul unei universitati particulare, unde este profesor si fostul presedinte Gheorghe Onisoru”. Un alt membru al Colegiului, Mircea Dinescu, a venit sa-si manifeste sprijinul pentru Ticu Dumitrescu. El a sustinut ca se incearca blocarea activitatii CNSAS. Ieri, au protestat la sediul CNSAS si tinerii taranisti. Acestia au asteptat pana in momentul in care presedintele ales, Corneliu Turianu, a iesit din cladire. Ei l-au felicitat pentru alegere si i-au oferit cadou coroana de flori.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă