Prosteala pesedista la un meci de fotbal cu ziaristi in tribune

Victor Ponta l-a batut mar pe Mircea Geoana. La fotbal, evident. Joi seara, in sala de sport din campusul "Agronomie", Lokomotiv TSD, marea speranta a campionatului social-democrat, condusa pe teren de vedeta Ponta, a invins categoric ...

Share

Adriana Dutulescu 0 comentarii

03.09.2005 - 00:00
Victor Ponta l-a batut mar pe Mircea Geoana. La fotbal, evident. Joi seara, in sala de sport din campusul "Agronomie", Lokomotiv TSD, marea speranta a campionatului social-democrat, condusa pe teren de vedeta Ponta, a invins categoric detinatoarea titlurilor de la conducere, Steaua Rosie PSD, o echipa galonata, dar obosita si supraponderala, dirijata de un prea pasiv Mircea Geoana. Seniorii au deschis scorul in minutul 13. Zgonea pasa, Dincu gol. Juniorii de la Lokomotiv s-au ambitionat si, ajutati de faptul ca, netrecand inca pe la guvernare, nu aveau burti au egalat dupa doua minute, printr-un spectaculos gol al deputatului Radu Moldovan. Asta spre supararea colegului sau Victoras, care, in calitatea sa de vedeta, se tot chinuia zadarnic sa nimereasca poarta, incurajat din tribune de Daciana, care ii striga: "Putin mai jos, Victor...". Poarta n-a nimerit-o, insa a reusit sa cada artistic pe spate, la o interceptie cam neregulamentara a masivului Zgonea. Meciul s-a precipitat, la fel si contactele fizice. Vasile Dincu si-a izbit teasta de cea a deputatului Claudiu Pop, actiune soldata cu doua icnituri de durere. Purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu a fost pe punctul de a lesina, prabusit in plasa portii propriei sale echipe dupa o ciocnire mai indesata cu juniorii. Soferul lui Ponta, spectator pe marginea terenului, s-a trezit cu o minge in stomac, trimisa acolo de seful sau. Mircea Geoana s-a ciocnit si el de minge (dar si de deputatul Nicu Banicioiu, pe care l-a incalecat pur si simplu, la un moment dat), dupa vreo jumatate de ora de la inceperea partidei, timp in care s-a tot invartit din stanga in dreapta si din dreapta in stanga, departe de balon. Antitalent, presedintele, la prima atingere a mingii, a sutat direct in afara terenului, mai priceput fiind sa joace tenis la perete.
Lucrurile s-au precipitat si in tribuna, unde sosise si Viorel Hrebenciuc, cel care, cu o seara inainte, la petrecerea TSD, aranjase un blat. Meciul ar fi trebuit sa se termine, dupa socotelile lui Hrebe, cu scorul de 5:4 pentru seniori. N-a fost sa fie insa, desi Hrebe, transparent si in vazul lumii, dirija de pe margine desfasurarea ostilitatilor din teren: "Asa, Mircea, asa, impune-te, Mircea! (la un fault al lui Geoana asupra lui Ponta), "Radule, ce faci Radule, ce ti-am zis eu tie?" (cand deputatul Radu Moldovan a dat gol), "Musca bara, Vali!" (cand Zgonea a sutat pe langa poarta), "Cataline, ti-l trimit pe Contac pe cap!" (cand portarul Catalin Buhaianu a parat un sut al seniorilor). Nimeni nu mai stia scorul exact, golurile curgeau in poarta seniorilor, care, gafaind ca niste locomotive si transpirati leoarca, pur si simplu nu mai alergau. Primul care a abandonat a fost Cristian Diaconescu. Dupa el a clacat Titus Corlatean, apoi George Maior, si in cele din urma Mircea Geoana insusi. Un pic gelos pe veselia din tribune, unde Hrebenciuc si Ilie Sarbu faceau bancuri pe seama colegilor din teren, Geoana a venit si el la grupul carcotas, stergandu-se de zor cu prosopul. "Dupa meci, mergem la fetite!". Undeeee? "La fetite", a repetat presedintele Geoana. "Ne-au dat vestiarele fetelor aici la sala!", a explicat el apoi, bucuros de gluma. A castigat Lokomotiv, nu se stie sigur cu ce scor. Intrebat ce scor sa anunte oficial la finalul partidei, Hrebenciuc a hotarat: "Sa zicem 10 la 4!".

Citește totul despre:

Comentarii