9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPropaganda de la om la om

Propaganda de la om la om

Pentru a-i convinge pe romani ca seful statului a incalcat Constitutia, pesedistii sunt dispusi sa mearga din usa-n usa, din mall in mall, ba chiar din discoteca-n discoteca sa imparta fluturasi, sa stea de vorba cu cei doritori sa-i asculte si sa le explice de ce merita Basescu dat afara de la Cotroceni. Sustinatorii presedintelui, PD si PLD, nu stau cu mainile-n san si riposteaza cu aceleasi arme. PD a inceput deja in mai multe judete sa distribuie pliante portocalii cu sloganul "Sustine presedintele!".
PSD va lansa la sfarsitul acestei saptamani o campanie de informare a populatiei in legatura cu prerogativele constitutionale ale presedintelui. De aceasta actiune se va ocupa Tineretul Social Democrat. Liderul TSD, deputatul Nicolae Banicioiu, ne-a declarat ca vor "face dezbateri cu oamenii, campanie din usa-n usa, campanie pe strada, in benzinarii, mall si in discoteci". "Vom incerca sa discutam despre ceea ce permite si ce nu permite Constitutia. Mai mult, ii vom trimite presedintelui Basescu un indreptar, o Constitutie explicata, pe intelesul tuturor…".  Presedintele organizatiei de tineret a PRM, Lia Olguta Vasilescu, spune ca "la PD a intrat panica in ei, de asta dau bani pe fluturasi sa-l sustina pe Basescu. Noi ne concentram atentia pe dezavantajele votului uninominal din cauza caruia tinerii vor avea cel mai mult de pierdut deoarece vor intra foarte greu in Parlament". Un alt aspect pe agenda PRM,  suspendarea presedintelui.
Spre deosebire de opozitie, PD, PNL si PLD au o cu totul alta perspectiva in privinta suspendarii presedintelui. In cutiile postale ale constantenilor au ajuns duminica 100.000 de pliante portocalii cu sigla PD si cu sloganul "Sustine presedintele!".
Documentul contine un apel de solidaritate pentru seful statului, lansat de Biroul Permanent Judetean al PD, al carui lider este Stelian Dutu. Prin pliantul cu pricina, deputatul democrat ii cheama pe constanteni "la unitate in jurul presedintelui Romaniei".
Pe de alta parte, liberalii nu aproba demersul democratilor constanteni. Vicepresedinte PNL, senatorul Puiu Hasotti, a comentat ironic apelul democratilor, pe care l-a catalogat drept "patetic, cu usoare nuante comice". "Suntem in campanie electorala sau de referendum? Cum sa trimiti astfel de materiale oamenilor? PNL nu sustine suspendarea presedintelui Basescu, dar noi nu facem astfel de materiale ".
In ciuda precizarii ca "actiunea de la Constanta a fost una locala" vicepresedintele democrat, Cezar Preda, ne-a declarat ca "PD este partidul care il sustine pe presedinte tot timpul. La ora actuala, vin tot mai multe semnale din teritoriu ca PD sa iasa la lupta, pentru ca se simte o izolare in contextul in care celelalte partide se coalizeaza impotriva noastra. Noi consideram ca acum nu e nevoie decat de o actiune politica guvernamentala coerenta, care implica sustinerea ministrului Macovei si a referendumului pentru votul uninominal". Raluca Turcan, membru PLD, ne-a declarat ca partidul din care face parte "va avea campanie de sustinere a presedintelui Basescu in privinta votului uninominal".

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă