Proiect: Angajările în administrația publică centrală ar putea fi suspendate de Guvern, până pe 31 decembrie 2017

Angajările în administrația publică centrală ar putea fi suspendate, până în 31 decembrie 2017, potrivit unui proiect de ordonanţă care a intrat, joi, în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

06.07.2017 - 17:39

Angajările în administrația publică centrală ar putea fi suspendate, până în 31 decembrie 2017, potrivit unui proiect de ordonanţă care a intrat, joi, în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, informează Mediafax.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a supus dezbaterii publice, joi, un proiect de Ordonanţă de Guvern, privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, care prevede, printre altele, ca până pe 31 decembrie 2017, concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale să fie suspendate. Măsura va permite, susţin iniţiatorii, realizarea unei analize a organizării instituţionale şi a eficienţei utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităţilor administrative autonome şi instituţiilor prefectului.

„Guvernul României îşi propune ca, prin prezenta ordonanţă, să înfiinţeze Comitetul interministerial pentru analiza organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală, organism consultativ, fără personalitate juridică, al cărui principal rol este de a realiza o analiză a stadiului privind organizarea instituţională şi a statelor de funcţii pentru toate autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică şi de a propune măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane din administraţia publică centrală. Comitetul interministerial pentru analiza organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală va realiza, până la data de 31 decembrie 2017, o analiză a organizării instituţionale şi a eficienţei utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităţilor administrative autonome şi instituţiilor prefectului", se arată în nota de fundamentare a proiectului Executivului.

Proiectul de ordonanţă prevede şi câteva excepţii, în care ar urma să se poată face angajări până la sfârşitul anului: diplomaţie, sistemul judiciar şi atragerea de fonduri europene. De asemenea, pentru posturile pentru care s-au demarat deja procedurile vor fi continuate demersurile de angajare.

Potrivit sursei citate, Comitetul interministerial va elabora un raport privind analiza organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală, care va fi prezentat Guvernului. Raportul va conţine recomandări pe care Comitetul interministerial le va transmite autorităţilor şi instituţiilor din administraţia publică centrală.

„În acest sens, pentru derularea corespunzătoare a acestui proces de analiză a funcţiilor din administraţia publică şi a pregătirii instituţiilor publice pentru aplicarea măsurilor de reformă, este necesară alocarea unui interval de timp (până la 31 decembrie 2017) în care concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale să fie suspendate, pentru a putea asigura evidenţa corespunzătoare a tuturor funcţiilor publice din administraţia publică centrală, după finalizarea analizei organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală, urmând a se lua măsurile care se impun", se mai arată în nota de fundamentare a proiectului ordonanţei de Guvern.

Termenul limită până la care se pot transmite propuneri este 16 iulie.

Citește totul despre:

Comentarii