16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportProcurorii i-au prezentat acuzatiile lui Turianu

Procurorii i-au prezentat acuzatiile lui Turianu

Corneliu Turianu a fost audiat ieri la Parchetul General, unde procurorii i-au prezentat si acuzatiile in dosarul in care fostul sef al CNSAS a fost pus sub urmarire penala dupa ce a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a colaborat cu Securitatea.
Se pare ca Turianu a fost de acord sa dea declaratii in fata procurorilor. Impotriva lui Turianu, membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor, a fost declansata urmarirea penala in urma cu o saptamana.
Acesta a detinut pentru scurt timp functia de presedinte al CNSAS, pentru ca apoi, in timpul unei emisiuni televizate, in luna aprilie, sa declare ca premierul Calin Popescu Tariceanu este acuzat de fosti informatori ca ar fi colaborat cu Securitatea.
Tariceanu a negat categoric, spunand ca Turianu si-a incheiat intr-un mod dezonorant mandatul la CNSAS.
De altfel, pe 5 iunie 2006, CNSAS a informat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste.
Legea privind deconspirarea securitatii stabileste ca “darea spre publicitate a unor date sau informatii din dosare, necorespunzatoare adevarului, de natura sa lezeze viata, demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la trei ani”.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă