5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPrimar tinut in arest fara probe la dosar

Primar tinut in arest fara probe la dosar

Presedintele PIN Cozmin Gusa i-a solicitat, ieri, presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare, sa analizeze dosarul primarului arestat de Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, “conform legilor Romaniei si prerogativelor prezidentiale”, sugerand ca ar exista abuzuri ale justitiei in acest caz.
“Fara a pleda pentru nevinovatia lui Mircia Gutau, care va putea fi dovedita sau nu doar in urma finalizarii procesului din justitie, Cozmin Gusa a prezentat in scrisoare elemente legate de lipsa de probe la dosar care ar fi reclamat arestarea primarului, precum si absurditatea mentinerii starii de arest in conditiile in care dosarul a fost finalizat, se afla pe rolul justitiei, primarul nemaiavand nici posibilitatea teoretica de a influenta cercetarile”, se arata intr-un comunicat al PIN remis Mediafax.
Conform comunicatului, Cozmin Gusa “sugereaza” in finalul scrisorii posibilitatea unor abuzuri din partea justitiei in acest caz, pe care organismele competente ale statului, procurorul general al Romaniei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii “intarzie sa le cerceteze desi au fost sesizate in repetate randuri in cursul ultimelor luni”.
Primarul municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu sunt acuzati de fapte de coruptie pentru ca ar fi pretins suma de 50.000 de euro, in perioada aprilie-iulie 2006, de la un om de afaceri valcean. Din suma respectiva, Nicolae Dicu ar fi primit 25.000 de euro, fiind prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce incasa 20.000 de euro de la denuntator. Conform declaratiilor date de denuntator, Nicolae Dicu ar mai fi primit inca 5.000 de euro, intr-un plic, in birou la Primarie. Ambii se afla in arest din luna iulie, Gutau fiind acuzat de luare de mita, iar viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mita.
La inceputul lunii octombrie, Cozmin Gusa a organizat o conferinta de presa, la care au participat si copiii primarului Gutau si in care a sustinut ca acesta, fost membru PD, este retinut in arest in absenta unor probe clare si ca de fapt scopul este demisia acestuia din functie.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă