11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Ședința de Guvern de marți s-a amânat pentru două zile. Delegatului...

UPDATE. Ședința de Guvern de marți s-a amânat pentru două zile. Delegatului Ministerului Justiţiei i s-a făcut rău. Grindeanu și Ponta poartă negocieri cu lideri politici, după ce negocierile PSD-UDMR au picat

UPATE 13.32:  Ședința de Guvern programată pentru marți a fost amânată pentru joi, premierul fiind convins că atunci toți miniștrii vor fi prezenți, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Mariana Moț, căreia ministrul demisionar Tudorel Toader i-a delegat atribuțiile, nu poate participa la ședința de Guvern, din cauză că i s-a făut rău. Prezența sa este obligatorie, întrucât Ministerul Justiției trebuie să avizeze majoritatea actelor normative, pentru a fi transmise la Monitorul Oficial. 

Mariana Moț este apropiată de șeful PSD Olt, Paul Stănescu.   

11.40: Sedința de Guvern ar fi fost amânată, conform unor surse citate de Digi 24. Astfel, la ora transmiterii acestei știri, premierul Sorin Grindeanu și secretarul general Victor Ponta poartă negocieri cu lideri politici, după ce negocierile dintre PSD și UDMR au picat. 


O ședință de Guvern are loc, marți, la ora 12.00, la Palatul Victoria, se precizează pe site-ul instituției.

Aceasta este prima ședință de Guvern care are loc după ce majoritatea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu și-au anunțat demisia și în contextul în care, duminică, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului, a fost prezentată moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor".

Printre actele normative de pe agenda Executivului este un proiect de hotărâre privind transmiterea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a unor construcţii aflate în administrarea Penitenciarului Craiova din subordinea Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea scoaterii din funcţiune şi demolării, un proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Lugoj-Deva", aflate pe raza localităţii Lăpugiu de Jos, din judeţul Hunedoara, un proiect de hotărâre  privind trecerea unei părţi dintr-un imobil, aflat în administrarea Societăţii Române de Televiziune din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării.

Luni, la ora 12.30, la Palatul Victoria, a avut loc o ședință pregătitoare de Guvern.

Secretarul general al Executivului, Victor Ponta, anunța, sâmbătă, că la începutul acestei săptămâni va avea loc o ședință pregătitoare de Guvern în vederea reglării părții de avizare a unor proiecte de acte normative care trebuie adoptate urgent în ședință.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă