19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPressOne: Guvernul încearcă să obțină modificarea Legii accesului la informațiile publice

PressOne: Guvernul încearcă să obțină modificarea Legii accesului la informațiile publice

În interiorul Guvernului are loc un proces de consultare ce vizează modificarea faimoasei Legi 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice, anunță vineri site-ul PressOne.

În această activitate de consultare, reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii ar dori chiar abrogarea acestei legi.

Legea 544 / 2001 permite oricărui petent să solicite instituțiilor statului date și informații despre cheltuirea banilor publici, despre contracte, organigrame sau licitații.

Documentul obținut de PressOne este un răspuns pe care oficiali din Ministerul Sănătăţii (MS) îl dau unei adrese din 22 mai 2017 a Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, acesta din urmă fiind iniţiatorul procesului de modificare a legii.

Astfel, un inspector principal şi un farmacist primar din MS propun abrogarea Legii 544/2001. În opinia lor, cetățenii ar abuza de această lege, iar informațiile publice sunt, oricum, disponibile pe site.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă