Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Sprijin demersul Asociației Magistraților din România de a solicita şefului statului declasificarea unor hotărâri CSAT

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că susţine demersul inițiat de Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR).

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2017 - 15:18

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că susţine demersul inițiat de Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) care solicită șefului statului, Klaus Iohannis, declasificarea unor hotărâri CSAT.

"Sprijin demersul Asociației Magistraților din România, inițiat împreună cu Uniunea Națională a Judecătorilor din România. În plus, consider că președintele le datorează românilor răspunsuri la întrebări referitoare la modul în care a funcționat justiția în România ultimilor ani. Președintele Iohannis și instituțiile de forță, pe care le protejează pas cu pas, au datoria să dea un răspuns fără echivoc", a scris Tăriceanu, marți, pe Facebook.

Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) i-au trimis, marți, o solicitare președintelui Klaus Iohannis prin care îi cer să includă pe agenda ședinței CSAT și "declasificarea tuturor hotărârilor CSAT prin care serviciilor de informații li s-au trasat atribuții în combaterea infracțiunilor".

Potrivit unui comunicat al UNJR, solicitarea vine în contextul în care, în baza unor hotărâri CSAT care sunt clasificate, s-au semnat protocoale între serviciile de informații și Ministerul Public pe temeiul cărora s-au format "echipe mixte" compuse din agenți ai serviciilor de informații și procurori, ceea ce nu are acoperire legală.

 

Citește totul despre:

Comentarii