Președintele CCR, Valer Dorneanu: Judecătorii nu au ajuns la un consens în privința Legii 90. Sesizarea este delicată și este cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat că judecătorii nu au ajuns la niciun consesn privind sesizarea Avocatului Poporului asupra legii care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2017 - 21:46

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat că judecătorii nu au ajuns la niciun consesn privind sesizarea Avocatului Poporului asupra legii care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern, notează News.ro. Totodată, Dorneanu a explicat că decizia este "delicată" şi reprezintă cea mai "grea soluţie" pe care a trebuit Curtea să o dea până acum.

"S-a amânat pentru 4 aprilie pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi atunci acum ne-am cam apropiat de două variante care vor fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", a spus Dorneanu.

De asemenea, Dorneanu a informat că au fost ridicate "foarte multe" probleme de drept, atât de oportunitate, cât şi de admisibilitate, problema fiind "delicată". Dorneanu a spus însă că este de părere că pe 4 aprilie "90%" sigur vor veni cu o soluţie.

"Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul, de fapt ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constitutiei şi sensului legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale", a spus Dorneanu.

Curtea Constituţională a amânat, marţi, sesizarea făcută de Avocatul Poporului la legea prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Noul termen stabilit de CCR este 4 aprilie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...