Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presedintele ataca din nou grupurile de interese

Presedintele Traian Basescu a atras inca o data atentia la sedinta de Guvern asupra grupurilor de interese, subliniind ca acestea, in mod traditional, se afla in jurul Ministerului Economiei si Comertului, precum si al celui de Transporturi. ...

Share

Iulia Vaida 0 comentarii

13.01.2006 - 00:00
Presedintele Traian Basescu a atras inca o data atentia la sedinta de Guvern asupra grupurilor de interese, subliniind ca acestea, in mod traditional, se afla in jurul Ministerului Economiei si Comertului, precum si al celui de Transporturi. Seful statului a solicitat Guvernului sa nu se abata de la aplicarea prevederilor Legii achizitiilor publice. Basescu a solicitat Guvernului sa analizeze daca este necesara privatizarea imediata a Romgaz, avand in vedere actuala conjunctura pe piata internationala a energiei. Seful statului a apreciat necesitatea dezvoltarii resurselor energetice proprii pentru a anula, intr-un timp rezonabil, relativa dependenta energetica a tarii noastre pe timp de iarna. Plecand de la premisa ca, in perioada 2007-2013, Romania va beneficia de un sprijin financiar nerambursabil din partea UE in valoare de aproximativ 30 miliarde euro si avand in vedere gradul mic de indatorare externa a tarii noastre, seful statului a solicitat Guvernului sa analizeze posibilitatea ca alaturi de aceasta suma sa realizeze imprumuturi de alte 30 miliarde Euro, in acelasi interval de timp. Presedintele a aratat ca Romania ar putea beneficia in perioada 2007-2013 de investitii in infrastructura de transporturi si in dezvoltarea rurala de circa 60 miliarde euro. Seful statului a apreciat ca acest lucru poate garanta o transformare rapida a tarii noastre in favoarea celor 22 milioane de romani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...