8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPresedintele a numit ministrul Agriculturii

Presedintele a numit ministrul Agriculturii

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu in functia de ministru al Agriculturii, a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu.
Motreanu preia postul ramas vacant dupa revocarea liberalului Gheorghe Flutur. Inlocuirea nu necesita aprobarea Parlamentului, pastrandu-se configuratia politica a Guvernului.

Saftoiu nu a putut preciza cand va depune juramantul Motreanu.
Intrebata care este pozitia oficiala a Presedintiei referitoare la numirea noilor ministri, consilierul a raspuns: "Presedintele isi va putea prezenta decizia dupa finalizarea discutiilor intre partidele aflate la guvernare".

La discutiile liderilor PNL si PD, de la Palatul Victoria, liberalii au fost de acord ca si Varujan Vosganian, desemnat pentru functia de ministru de stat, sa fie supus votului Parlamentului, ca si democratul Mircea Toader, nominalizat pentru Ministerul Economiei.
Problema ramasa in litigiu vizeaza Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Se discuta ramanerea Oficiului in subordinea Ministerului Economiei si alternativa subordonarii sale AVAS-ului.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă